View Full Version : Humax Legal affairs ook al?
wizzaerd
23-03-2001, 23:31
Net gelezen op humfree:
/Quote
Sent: Friday, March 23, 2001 3:18 PM
Subject: Copyright violation
Dear Webmaster,
It has come to our attention that your website, "HUMFREE" located at
http://www.humfree.de , http://www.satstation.net and
http://www.satstation.net/diram/humaxfree.html has activated links to unauthorized
copies of Humax firmware available for download, which has been altered in a
way in contradiction with our intellectual prophecy rights. This letter
constitutes a demand that you immediately cease offering these links and
remove all such references from your website. Humax is the owner of numerous
copyrights and trademarks in its STB firmware. As the owner of such
copyrights, Humax has the exclusive right to authorize Humax STB firmware.
Your unauthorized activities with respect to linking to unauthorized copies
of Humax firmware constitutes contributory copyright and trademark
infringements. This letter constitutes a notice to you that your actions are
illegal and may subject you to criminal prosecution and civil liability. We
will be monitoring your website to see if you are in compliance with the law
and reserve the right to take all steps necessary to protect Humax
intellectual prophecy rights.
Sincerely, Humax Legal Department
Mr. J Y Lee
Humax Legal Dept.
Unit 1, Jubilee Road
Newtownards
N. Ireland
/end Quote
Jammer, mijnheer is zeker vergeten hoeveel extra boxjes ze hierdoor verkocht hebben. :(
Of premiere world heeft weer eens lopel klagen bij humax.
Of premiere world heeft weer eens lopen klagen bij humax.
Black Tiger
24-03-2001, 02:16
Ik heb de strakke indruk dat het fake is.
Kijk eens naar dit stukje tekst: "...our intellectual prophecy rights"
Intellectuele voorspellingsrechten? Nahhh....
Het is toch wel een heel groot verschil tussen prophecy en property.
redneck eyeball
24-03-2001, 03:52
dat kan door een spellingchecker komen, in ieder geval bestaat de stad Newtownards. In Noord Ierland dan nog wel.
Ik vrees dus dat het niet fake zal zijn ...
CU
Red
Gut, alsof hobbysoftware daardoor van de wereld zou verdwijnen. Wat voor realiteitzin hebben die Juristen+ nu eigenlijk?
Toevoeging: Nokia heeft toch ook nooit moeilijk gedaan over DVB2000. De NL importeur verleende gewoon garantie op een doos met DVB software.
Satwatcher
24-03-2001, 17:09
Het verschil tussen de Uli DVB soft en de Humax patchen ligt volgens mij in het feit dat DVB een echt geheel eigen ontworpen besturingsprogramma is/was voor de Nokia en dat er bij de Humax patchen daadwerkelijk grote gedeelten worden gebruikt van de orginele met copyright beschermde besturingssoft van Humax. Denk echter niet dat Humax daar een groot probleem van zal maken maar onze Duitse vriend Leo wel. Deze gaat binnenkort komen met een Betacrypt CI voor de CI ontvangers voor zijn Premiere world pakket en die ziet in Duitsland de verkoop van Humaxjes die gepatched zijn schrikbarend stijgen zonder er zelf beter van te worden want de Humax is geen officieel door Premiere World geadopteerde doos. Leo zal dus wel bij Humax aan de bel getrokken hebben en met veel onheils gedreigd hebben dat men nu deze weg is opgeslagen.
Overigens lijkt me Humax nu met twee maten meten want net na de uitkomst van de patchen werd er van een bepaalde patch gezegd dat deze door Humax min of meer was goedgekeurd en dat er garantie gegeven worden ook al zat de bewuste patch erin.
Satwatcher
theGIZMO
24-03-2001, 17:30
De site is inmiddels weer aangepast/open met ditmaal de mogelijkheid om de raw-data firmware files te d/l waarmee vervolgens je Humax te patchen is.
Ik zie niet wat Leo bij Humax in de melk te brokkelen heeft. Leo heeft immers niets te maken met Humax. Humax is op haar beurt alleen maar gebaad bij een zo groot mogelijke afzet van haar produkten en zal de populariteit door de patch vast wel (stilzwijgend) erkennen.
Dat Premiere haar Dbox als enige ontvanger voor haar pakket kan toepassen is alleen nog een kwestie van tijd. Zelfs nu al zou humax met een beroep op mededinging en een verbod op handelsbelemmerende maatregelen kunnen afdwingen dat Premiere ook voor Humax bezitterers een abo afsluit.
redneck eyeball
24-03-2001, 19:29
nu hebben ze een tool op de site gezet waarmee je zelf de originele soft kan patchen.
Zo hoeven ze de originele soft niet meer on-line te zetten. Dus ook geen inbreuk meer ;-)
Humax forever !
CU
Red
Satwatcher
24-03-2001, 22:26
Is allemaal weer op een mooie wijze opgelost. Dus daar is niets op aan te merken lijkt me.
@ovidus
Leo is een heel machtig persoon in Duitsland. Net na de uitkomst van de patch heeft hij ook al eens Humax zitten pesten met invoer en verkoop van deze ontvangers in Duitsland. Zo zou Leo weleens bij Mindpoort kunnen gaan lopen klagen over die patch. Leo is een van de beste klanten van Mindport (Irdeto) en heeft daar dus echt wel iets in de melk te brokkelen. Humax heeft Irdeto op zijn beurt weer nodig om de Humax 5400 te kunnen fabriceren omdat men daar de licentie van Mindport voor nodig heeft ivm met de emb. Irdeto.
Satwatcher
@ Satwatcher. Is dat dan ook de reden van de Humax-schaarste?
Aznar
PS We dwalen wel erg af he.
theGIZMO
25-03-2001, 06:52
Het verhaal is nog niet afgelopen...een whois-search leverde enkele interessante gegevens op:
De Duitse domein naam (http://www.humax-digital.de) staat op naam van:
HUMAX DIGITAL GmbH
Obere Zeil 4
D-61440 Oberursel
Germany
Contactpersonen:
Pyung-Youl Lee (waar kennen we die ook alweer van ?)
Obere Zeil 4
Oberursel
61440
GERMANY
pylee@humax-digital.de
Don-Kyun Youm (Bit Solution)
Frankfurter Str. 77a
Eschborn
65760
GERMANY
+49 06196 441 12
info@bitsolution.de
Deze personen hebben ook nog de volgende domein namen geregistreerd staan:
http://www.bitsolution.de en op deze site staat een verwijzing naar http://www.digital2k.de waarop zonder problemen een Humax 5400 besteld kan worden. En die werden toch niet meer geleverd in Duitsland ??
2 b continued...
Originally posted by theGIZMO
waarop zonder problemen een Humax 5400 besteld kan worden. En die werden toch niet meer geleverd in Duitsland ??
De Humax 5400 is in Duitsland gewoon te koop. Er zijn soms alleen moeilijkheden met leverbaarheid. Of dat komt door beperkte aanvoer of door een grote vraag is mij niet bekend. Iemand die het weet?
Een tijdje geleden al waren er berichten dat Mindport = irdeto gedreigd zou hebben aan humax de licentie in te trekken.
Daardoor zouden zij geen embedded irdeto meer kunnen aanbieden.
Dat is natuurlijk wel in gang gezet door Der Leo, maar op deze manier zit er ook een drukmiddel achter.
Leo heeft verder weinig in de melk te brokkelen bij humax, en laat op deze manier een ander zijn probleem oplossen.
En dat is nog terecht ook, want het is eerder een irdeto probleem dan een Leo probleem.
Originally posted by theGIZMO
Het verhaal is nog niet afgelopen...een whois-search leverde enkele interessante gegevens op:
De Duitse domein naam (http://www.humax-digital.de) staat op naam van:
Pyung-Youl Lee (waar kennen we die ook alweer van ?)
Ik ken hem niet; ik hoop het te weten door jouw antwoord op dit bericht. Overigens wordt de hummie 5400 aangeboden voor DM 990. De vraag is alleen hoe het is gesteld met de leverbetrouwbaarheid en nog meer: de servicegraad...
M.a.w. hoe lang zal de levertijd zijn.
---
Jack
wizzaerd
26-03-2001, 21:28
Ook de patch-patch-patches zijn weer off-line. Mijnheer HumLee was hier blijkbaar ook niet zo gelukkig mee en heeft nogmaals een meeltje gestuurd.... :mad:
Grtz Wiz
redneck eyeball
26-03-2001, 22:03
net gekeken, die patch patches staan er gewoon hoor ...
CU
Red
wizzaerd
26-03-2001, 22:49
Ja, de index-pagina maar als je de link volgt kom je op f*ckhumax.html...sorry. :sad:
mr.hotbird
27-03-2001, 01:43
Aufgrund massiver Drohungen eines koreanischen Herstellers von digitalen Satelliten-Receivern haben wir diese Seite geschlossen.
So macht das keinen Spaß mehr.
wizzaerd
28-03-2001, 01:00
Men heeft toch twijfels over de herkomst van de "dreig-mails". To be continued...
@ BT, petje af voor je vooruitziende blik ;)
theGIZMO
28-03-2001, 04:17
Was inderdaad een fake mail...hierbij de reply van Humax zelf:
> -----Original Message-----
> From: Albert Son
> Sent: Tuesday, March 27, 2001 11:29 AM
> To: 'Sat_Fan@*******'; 'winnetu@********'
> Subject: RE : msg. on http://www.satellite-board.de
>
> Dear Sirs,
>
> I am writing this e-mail to inform you, that the msg. that was registered
> on http://www.satellite-board.de, dated 23. Mar 2001 um 16:17 is NOT a msg.
> sent by Humax. There is NO such person called "J. Y. Lee", and there is
> NO such department called "Legal Dept." in Humax UK office. Kindly note
> the "fraud" msg. that was posted under Humax Company name is an abuse.
> I appreciate your kind consideration and understanding regarding this
> unfortunate
> incident.
>
> Cordially yours,
>
> Albert Son
> Project Manager
> Humax Electronics Co. Ltd.
> Unit 1, Jubilee Road, Newtownards,
> N. Ireland, BT23 4YH, UK.
> http://www.humaxdigital.com
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.