Auteur Topic: Qnap waarschuwt voor datacorruptie RAID5/6-gebruikers  (gelezen 252 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Black Tiger

  • Funboard Administrator
  • Administrator
  • Addicted Member
  • *******
  • Berichten: 14.199
    • https://www.satellitefun.org
Qnap waarschuwt voor datacorruptie RAID5/6-gebruikers
« Gepost op: 28-07-2017 14:01 »
NAS-fabrikant Qnap waarschuwt gebruikers van RAID5- en RAID6-opstellingen voor datacorruptie. Een fout in het algoritme van de netwerkopslagstations kon zorgen voor 'stille datacorruptie', oftewel het verliezen van gegevens zonder dat dat direct merkbaar is. Het probleem werd ontdekt door IT'er Wayne Small.

De fout werd geïntroduceerd in versie 4.2.0 van het QTS-besturingssysteem en zat ook in alle 4.3-versies vóór de build van 3 juli. Upgraden naar versie 4.3.3.0238 of 4.2.6 (voor apparaten die niet in aanmerking komen voor QTS 4.3) lost het probleem op. Eventuele corruptie kan worden opgespoord en hersteld door 'RAID scrubbing' in te schakelen na de update, maar dat werkt alleen als het RAID-volume nog niet is gedegradeerd.

Gebruikers van Qnap NAS'en kunnen de update installeren via het ingebouwde updatemechanisme (Control Panel -> System -> Firmware update) of handmatig via de website van Qnap. RAID scrubbing kan vervolgens worden ingeschakeld via de instellingen van de 'storage pool'. Uitgebreide instructies zijn hier te vinden.

@Bron: hardware.info
Greetings, Black Tiger

--------------------------------------------
Xtrend ET9000 - VU+Duo

 


Advertenties


Hosting Fun

Nieuwe Downloads

Advertenties

Steun Satellite Fun

Emsisoft Anti Virus

Hosting Fun

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2018, SimplePortal