Auteur Topic: Windows 7 update breekt windows update!  (gelezen 580 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Black Tiger

  • Funboard Administrator
  • Administrator
  • Addicted Member
  • *******
  • Berichten: 14.312
    • https://www.satellitefun.org
Windows 7 update breekt windows update!
« Gepost op: 05-12-2017 18:30 »
Windows 7-eigenaren kunnen niet langer hun systeem updaten na het uitvoeren van de laatste update. Gelukkig is het probleem makkelijk op te lossen en zijn er verschillende workarounds beschikbaar.

Gebruikers die Windows Update proberen uit te voeren krijgen de volgende melding: "Windows Update cannot currently check for updates because the service is not running, You may need to restart your computer." of "Er kan momenteel niet naar updates worden gezocht omdat de Windows Update-service niet actief is. U moet uw computer mogelijk opnieuw opstarten." De foutcode die bij deze foutmelding hoort is 0x80248015. Het herstarten van de computer lost het probleem helaas niet op.

Het probleem heeft waarschijnlijk te maken met de houdbaarheid van authorization.xml. Dit bestand is een onderdeel van c:\Windows\SoftwareDistributien\AuthCabs\authcab.cab en de datum gekoppeld aan dit bestand staat op 3 december 2017.

Er zijn gelukkig verschillende manieren waarop dit probleem kan worden opgelost. Wijzig de instellingen van je klok en zet deze terug op een tijdstip voor 3 december en voer Windows Update opnieuw uit.

Een andere manier om dit probleem tijdelijk op te lossen is het uitvinken van de optie "Give me updates for Microsoft products and check for new optional Microsoft software when I update Windows" of "Updates voor Microsoft-producten ontvangen, en zoeken naar nieuwe optionele Microsoft-software beschikbaar is tijdens het uitvoeren van een update van Windows." Hierdoor wordt Windows Update in elk geval weer uitgevoerd en kunnen updates (en de toekomstige patch voor dit probleem) alsnog worden binnengehaald.

Microsoft is op de hoogte van het probleem en werkt aan een patch, het is nog niet duidelijk wanneer deze patch wordt uitgerold.
Greetings, Black Tiger

--------------------------------------------
Xtrend ET9000 - VU+Duo

 


Advertenties


Hosting Fun

Nieuwe Downloads

Advertenties

Steun Satellite Fun

Emsisoft Anti Virus

Hosting Fun

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2019, SimplePortal