Auteur Topic: Dutch Filmworks mag illegale downloaders opsporen  (gelezen 438 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline freggel1

 • Global Moderator
 • Addicted Member
 • ******
 • Berichten: 4.290
  • Barry Callebaut
Dutch Filmworks mag illegale downloaders opsporen
« Gepost op: 08-12-2017 01:21 »
Dutch Filmworks mag de ip-adressen verzamelen van mensen die illegaal hun films en series downloaden. De filmdistributeur wil overtreders schikkingsvoorstellen van honderden euro's per illegaal gedownloade film of serie sturen.

Voor het verzamelen van ip-adressen heeft Dutch Filmworks nu toestemming van de Nederlandse privacywaakhond Autoriteit Persoonsgegevens. Daarvoor schakelt het de hulp van de Duitse partij Excipion in.

Dutch Filmworks is distributeur van films als Komt een vrouw bij de dokter, Dummie de mummie en De eetclub. Ook buitenlandse series als Planet Earth en CSI, en films als The Wolf of Wall Street lopen via het Nederlandse bedrijf.

IP-adressen

Zodra Dutch Filmworks een lijst met ip-adressen van overtreders heeft, moet het internetproviders waarschijnlijk via de rechter dwingen om te onthullen wie er achter een ip-adres schuilgaat. Volgens ict-jurist Arnoud Engelfriet is de kans dat dit lukt 'groot'.

Op dit moment worden er nog geen ip-adressen van illegale downloaders verzameld, bevestigt een woordvoerder van Dutch Filmworks tegen RTL Nieuws. De filmdistributeur moet eerst duidelijk kenbaar maken bij welke films en series deze gegevens worden verzameld. Dat wordt later bekendgemaakt.

Het doel van Dutch Filmworks is om illegale downloaders een schikkingsvoorstel van 'enkele honderden euro's' te sturen.

RTL Nieuws
Happy Funboardin'

Offline Black Tiger

 • Funboard Administrator
 • Administrator
 • Addicted Member
 • *******
 • Berichten: 14.312
  • https://www.satellitefun.org
Re: Dutch Filmworks mag illegale downloaders opsporen
« Reactie #1 Gepost op: 09-12-2017 15:28 »
Ben toch eens benieuwd als ze een downloader pakken en die verzet zich daar tegen en laat het voorkomen.
Eerder schreef Engelfriet dan ook dat de kans groot is dat Dutch Filmworks nooit zoveel krijgt. Daarnaast is het nog zo dat er nog altijd illegaal door de stichting Thuiskopie heffingen worden geïnd, hetgeen dan ook niet meer mag gezien het downloadverbod.
De heffing was immers vanwege dat downloaden mocht en om zo de rechten te compenseren. Nu dat niet meer mag is ook die heffing niet meer van toepassing.

Een stukje van zijn blog:
Citaat
En wat daar verder ook van zij, in Nederland geldt gewoon de regel dat je je wérkelijke schade vergoed moet krijgen, en dat is hier simpelweg de gemiste verkoopprijs van de film of serie. Dus als iemand meer dan 50 euro per download aan schade onderbouwd krijgt, dan koop ik een hoed en eet ik die op.

Natuurlijk, de proceskosten. De leuke stok om mensen mee te slaan: bij auteursrechtinbreuk moet de verliezer de héle advocaatrekening betalen van de eiser. Dus dan wordt procederen om 50 euro ineens weer de moeite waard als je weet dat je wint (en je wint als DFW want downloaden ís inbreuk, zelfs als de schade maar 1 cent is). Maar in maart bepaalde de Raad voor de Rechtspraak in haar nieuwe indicatietarieven voor IE-zaken dat bij “zeer eenvoudige” zaken deze proceskostenveroordeling niet opgaat. Dat is gewoon liquidatietarief, dus een paar honderd euro hooguit.

En dan nog: die kosten zijn pas aan de orde wanneer het tot een procedure komt. Wie in reactie op een sommatiebrief de aankoopprijs van de DVD overmaakt, heeft volgens mij zonder enige twijfel de schade (meer dan) vergoed die DFW zou hebben geleden.
@Bron: Iusmentis

Bij deze bron staat ook de rest van het verhaal te lezen.
Dus ja, het gaat er aan liggen hoeveel die enkelen honderden euro's zijn. Of hoe hij zegt, wat als je gewoon dan het bedrag van de film naar hun over maakt?
Vandaar dat ik heel erg benieuwd ben naar de eerste rechtszaak, naar de eerste die de 50 euro meteen betaald bij bericht van DF en niet akkoord gaat met de schikking.
Als er maar EEN een rechtszaak wint met zo'n betaling van 50 euro, dan kan Dutch Filmworks verder niets meer, behalve boetes van 50 euro opleggen. Vermits de rechter hetzelfde denkt als Engelfriet.
Een kleine twijfel heb ik, want als je iets kleins steelt in de winkel kun je toch een boete krijgen van 175 euro en rechters zijn daar al mee akkoord gegaan. Dat is ook veel meer dan de normale prijs.

Het gaat weer wat worden in 2018, we zijn benieuwd.
Greetings, Black Tiger

--------------------------------------------
Xtrend ET9000 - VU+Duo

 


Advertenties


Hosting Fun

Nieuwe Downloads

Advertenties

Steun Satellite Fun

Emsisoft Anti Virus

Hosting Fun

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2019, SimplePortal