Satellite Fun

NIEUWS EN INFORMATIE => Satelliet Nieuws en Info => Topic gestart door: Black Tiger op 03-12-2018 23:25

Titel: Politie pakt verdachten cardsharing op en neemt servers in beslag
Bericht door: Black Tiger op 03-12-2018 23:25
De politie heeft twee mannen uit De Meern en Nieuwegein opgepakt die zich met cardsharing zouden hebben beziggehouden en twee servers die hiervoor werden gebruikt in beslag genomen. Cardsharing is het op ongeautoriseerde wijze delen van een tv-abonnement, wat via internet gebeurt.

Per cardsharingserver kunnen honderden niet-betalende gebruikers worden bediend, zo laat de politie weten. De politie vermoedt dat de verdachten jarenlang Ziggo-abonnementen tegen een gereduceerd tarief hebben verkocht. Het tweetal zou op deze manier meer dan duizend klanten hebben bediend. De politie kwam de twee verdachten op het spoor na aangifte van VodafoneZiggo en met behulp van het securitybedrijf Irdeto.

In juli werden twee andere mannen die zich met cardharing bezighielden veroordeeld tot taakstraffen en het terugbetalen van de 45.000 euro die met de illegale activiteiten werden verdiend. Volgens het Openbaar Ministerie had de hoofdverdachte de smartcard die voor digitale televisie wordt gebruikt ontsleuteld, waardoor het tv-signaal met anderen kon worden gedeeld.

@Bron: security.nl
Titel: Re: Politie pakt verdachten cardsharing op en neemt servers in beslag
Bericht door: the matrix op 04-12-2018 14:54
De spoeling wordt uitgedund, ben benieuwd hoe lang het duurt dat ook de gebruikers in de kraag gegrepen gaan worden.
Titel: Re: Politie pakt verdachten cardsharing op en neemt servers in beslag
Bericht door: Black Tiger op 05-12-2018 21:25
Dat is al eens gedaan. Namelijk toen ze die winkel in... wat was het ook alweer... Enschede?.... ingevallen waren en daar een share server en voor sharing aangepaste ontvangers in beslag hadden genomen inclusief de administratie van de klanten. Daarvan zijn toen ook de nodige klanten benaderd om hun "illegale ontvanger" in te leveren om een boete te vermijden.
SimplePortal 2.3.7 © 2008-2019, SimplePortal