Auteur Topic: Beheerder streamingsite krijgt miljoenenboete en twee jaar cel  (gelezen 296 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline freggel1

  • Global Moderator
  • Addicted Member
  • ******
  • Berichten: 4.290

De Franse beheerder van streamingwebsite Streamiz moet een schadevergoeding van 83,6 miljoen euro betalen. Daarnaast is een celstraf van twee jaar opgelegd.

Dat heeft de rechter bepaald, aldus AFP.

Streamiz was in 2011 één van de grootste websites in Frankrijk om films illegaal op te streamen. De website linkte naar externe locaties waar films gratis bekeken konden worden. Dagelijks trok Streamiz rond de 250.000 bezoekers.

De Franse koepelorganisatie van filmdistributeurs deed in 2009 aangifte, waarna de beheerder van de site in oktober 2011 werd gearresteerd in de gemeente Montrouge. In zijn rugzak zaten toen sokken gevuld met bijna 30.000 euro in briefgeld.

Vrije voeten

De man zou op het moment op vrije voeten zijn. Hij kwam niet opdagen bij de rechtszaak en de daarop volgende uitspraak. Op het moment wordt hij door de politie opgezocht.

De streamingwebsite bood voordat hij werd gesloten links naar 40.000 films aan. Volgens de aanklagers was daarmee sprake van 500 miljoen auteursrechtenschendingen. De beheerder zou 150.000 euro met advertenties hebben verdiend in een periode van twee jaar.

 Door: NU.nl
Happy Funboardin'

 


Advertenties


Hosting Fun

Nieuwe Downloads

Advertenties

Steun Satellite Fun

Emsisoft Anti Virus

Hosting Fun

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2019, SimplePortal