Auteur Topic: Nieuwste CCcleaner offline na verzamelen data!  (gelezen 225 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Black Tiger

  • Funboard Administrator
  • Administrator
  • Addicted Member
  • *******
  • Berichten: 14.336
    • https://www.satellitefun.org
Nieuwste CCcleaner offline na verzamelen data!
« Gepost op: 08-08-2018 02:53 »
Softwareontwikkelaar Piriform heeft de nieuwste versie van het populaire programma CCleaner offline gehaald na ophef over het verzamelen van gebruikersdata. CCleaner is software om cookies, tijdelijke bestanden, surfgeschiedenis, logbestanden, applicatiedata en andere bestanden mee te verwijderen.

Recentelijk lanceerde Pirifom CCleaner versie 5.45 die gebruiksgegevens verzamelde. Zo werd onder andere vastgelegd welke functies de gebruiker gebruikte. Het verzamelen van de data gebeurde volgens het softwarebedrijf geheel anoniem en er werden geen persoonsgegevens vastgelegd. Het bleek echter lastig om de analytics-functie uit te schakelen. CCleaner 5.45 bood wel een optie voor het uitschakelen, maar na een herstart van de computer werd de optie weer automatisch ingeschakeld.

Gebruikers reageerden furieus op Twitter en het forum van Piriform. Het bedrijf liet daarop weten dat het aan een nieuwe versie werkt die tegemoetkomt aan de klachten van gebruikers. Deze versie zou in de komende weken moeten verschijnen. Gebruikers kregen het advies om in de tussentijd het monitoren via Taakbeheer uit te schakelen. Afgelopen vrijdag meldde Piriform echter dat het CCleaner 5.45 offline had gehaald. Gebruikers worden nu naar versie 5.44 verwezen.
Greetings, Black Tiger

--------------------------------------------
Xtrend ET9000 - VU+Duo

 


Advertenties


Hosting Fun

Nieuwe Downloads

Advertenties

Steun Satellite Fun

Emsisoft Anti Virus

Hosting Fun

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2019, SimplePortal