Minimaal dertig zenders op tv

aart44

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
31 mrt 2003
Berichten
2.682
Waarderingsscore
32
Punten
48
Leeftijd
79
Locatie
Amersfoort
Wie digitaal tv-kijkt, krijgt volgend jaar minstens dertig zenders in het standaardpakket. Minister Van Bijsterveldt (OCW) wijzigt hiertoe de Mediawet. Zij wil zo voorkomen dat tv-aanbieders de kosten voor hun klanten opdrijven. Nu stoppen de aanbieders nog veel zenders tegen extra betaling in pluspakketten.

Het AD meldt vandaag dat alle aanbieders vanaf medio 2013 minstens dertig televisiezenders moeten opnemen in hun digitale standaardpakket. Meer mag, maar minder niet. Op dit moment bestaat de verplichting om minimaal vijftien digitale zenders aan te bieden. Het aanbod verschilt per aanbieder.

Programmaraden opgeheven

Minister Van Bijsterveldt stuurt vandaag een brief naar de Tweede Kamer. Daarin wordt ook de opheffing aangekondigd van de vijftig lokale programmaraden. Hun advies wordt overbodig. Volgens de minister krijgen kijkers straks gegarandeerd een gevarieerd aanbod voorgeschoteld.

Basispakket

De overheid schrijft de doorgifte voor van de zeven belangrijkste publieke kanalen: Nederland 1 tot en met 3, twee Vlaamse zenders, een regionale en een lokale publieke zender. Verder is de samenstelling van het basispakket vrij.

Erotiek, nieuws, sport

Van Bijsterveldt speelt met de wijzigingen in op het feit dat steeds meer mensen digitaal televisie kijken. Grote aanbieders willen de overstap vanaf analoog graag bevorderen, mede doordat ze digitaal simpel extra zenderpakketten (erotiek, nieuws, sport) kunnen slijten.

Nu al is 63 procent van de kabelabonnementen en 74 procent van alle abonnementen digitaal. Die percentages zullen volgens experts de komende jaren stijgen.

Lees het complete verhaal vandaag in het AD (Redactie)

06/12/11 05u32

Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/5601/TV-Radio/article/detail/3065813/2011/12/06/Minimaal-dertig-zenders-op-tv.dhtml

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan