Zwolle schroeft antennes van de muur

Wing39

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
27 sep 2008
Berichten
557
Waarderingsscore
0
Punten
0
Leeftijd
58
ZWOLLE - SWZ heeft zeventien satellietschotels laten verwijderen van huurhuizen aan de Nicolaihof in Zwolle. Ze waren tegen de regels aangebracht. SWZ ging niet over één nacht ijs; pas na vier brieven en een persoonlijk bezoek werd ingegrepen.

In de huurcontracten van de huizen aan de Nicolaihof in Holtenbroek staat opgenomen dat een aanvraag ingediend moet worden wanneer een huurder een satellietschotel wil ophangen. Hoewel eigenaar SWZ geen enkele aanvraag heeft ontvangen, hingen op zeker moment zeventien schotels tegen de gevels van het straatje in het jongste deel van Holtenbroek. Buurtbewoners die bij de corporatie klaagden over aantasting van de openbare ruimte hadden een punt, zegt een woordvoerster van SWZ. "Er was een beetje een wildgroei aan schotels ontstaan. We begrijpen dat daar behoefte aan is, maar esthetisch kon het niet."

SWZ besloot de betrokken huurders te vragen om de schotels te verplaatsen naar een plekje dat niet zo duidelijk zichtbaar is vanaf de openbare weg. Viermaal verzond de woningstichting een brief met die vraag naar de zeventien betreffende huurhuizen, en bovendien belde een medewerker bij alle huizen aan om de bewoners ook mondeling te informeren.

Vijftien van de zeventien huishoudens kozen eieren voor hun geld. Twee weigerden hun schotels van de gevels te halen, waaropSWZ aankondigde dat zelf te doen, waarbij de rekening voor de bewoners was.

Op de dag dat medewerkers zich met een gereedschapskist in de Nicolaihof meldden - een maand later dan aangekondigd, omdat de corporatie rekening hield met de ramadan - gaf één bewoner alsnog toe, maar de laatste dwarsligger hield zijn poot stijf. Daarop schroefde een SWZ-medewerker vrijdagmiddag eigenhandig de laatste satellietschotel van de muur.

Het probleem van satellietschotels die zonder toestemming worden geplaatst - meestal om Arabische tv-zenders te ontvangen - speelt op meer plekken, zegt de SWZ- woordvoerster.

"In Breecamp-oost gaan we nu een zelfde traject in als in Holtenbroek. Daar gaat het om drie schotels die een andere plek moeten krijgen."

De corporatie studeert op een methode om schotelproblemen in de toekomst te voorkomen.

Bron: De Stentor

 
Nou bij mij was die vierkant over het balkon of van het dak gegaan die medewerker.

 
Nja, dat gaat niet zomaar. Er staat in de huurvoorwaarden dat je een aanvraag moet indienen, er is er geen geweest.

Er is voldoende contact opgenomen met de huurders.

Die hebben dus ook voldoende gelegenheid gehad alsnog een aanvraag te doen. En die mag niet zomaar geweigerd worden. Toch hebben ze geen aanvraag gedaan.

Het verzoek was om te verplaatsen, niet om weg te nemen. Dus in dit geval staat SWZ volledig in haar recht.

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan