Anti-cardshare bij CanalDigitaal van start

R0N

New Member
Lid sinds
29 jan 2010
Berichten
26
Waarderingsscore
0
Punten
0
Leeftijd
55
Anti-cardshare bij CanalDigitaal van start

Vanaf vandaag – dinsdag 10 januari 2012 – heeft het Luxemburgse bedrijf bij haar Nederlandse tv-aanbieder CanalDigitaal de anti-cardshare beveiligingsoptie ingevoerd. Hierdoor is het delen van de smartcard – ook wel cardsharing genoemd – beperkt.

Het delen van het abonnement van één smartcard is vanaf vandaag beperkt tot vier clients. Omdat bij de anti-cardsplit beveiliging een standaard waarde van twee clients geldt, dient de CanalDigitaal smartcard te worden opgewaardeerd naar kaartversie I4A. Alleen de smartcard die met deze kaartversie voorzien is kan tegelijk vier clients aansturen. In alle andere gevallen kan men slechts twee clients aansturen. U kunt wel uw smartcard voorzien van de kaartversie I4A.

U dient dan het volgende te doen:

Indien u een door CanalDigitaal gecertificeerde satellietontvanger heeft dan hoeft u niets te doen. CanalDigitaal heeft de afgelopen maand de nodige software reeds naar uw kaart gestuurd. Door CanalDigitaal gecertificeerde ontvangers zijn ook uitvoerig getest geweest en u zal dan ook geen enkel verschil merken in de werking. Deze ontvangers zullen werken zoals voorheen en U zal geen enkele beperking opmerken.

U bezit een Linux satellietontvanger, bijvoorbeeld van de merken Dreambox, VU+, Clark Tech of Xtrend. U dient in dit geval uw satellietontvanger te voorzien van de laatste firmwareversie van de door uw gebruikte firmware. U kunt de nieuwste versie van de OpenPLi firmware bijvoorbeeld laden via OpenPLi - Open Source Set-Top Box Software. Deze firmware dient u te voorzien van de softcam CCcam versie 2. 3.0 Alleen met deze wordt uw smartcard met een nieuwe kaartversie voorzien. Kaartversie nummer kan je opvragen in OpenPLi met de Blauwe toets / PPanels / CCcam / Smartcard Info. De kaartversie wordt echter bij Cccam 2. 3.0 stapsgewijs van nieuwe firmware voorzien.

Mocht uw smartcard dus meerdere kaartupdates gemist hebben dan dient u de smartcard enige seconden uit de smartcardlezer te halen. Wanneer u de smartcard weer in de smartcardlezer stopt wordt de volgende kaartupdate op de smartcard geïnstalleerd. U herhaalt deze handelingen tot u bij de smartcard info de kaartversie I4A ziet. U kunt vanaf dat moment vier clients tegelijk aansturen. U dient voor de kaartupdate uw satellietontvanger op één van de Nederlandse zenders af te stemmen. Let op! Als u een oude Mediaguard2 smartcard gebruikt dan kan u geen gebruik van CCcam versie 2. 3.0 maken omdat deze de Mediaguard2 smartcard niet langer ondersteund.

U bezit een Linux satellietontvanger, bijvoorbeeld van de merken Dreambox, VU+, Clark Tech of Xtrend en u gebruikt de OSCam softcam. U dient in dit geval uw satellietontvanger te voorzien van de laatste firmwareversie van de door uw gebruikte firmware. U dient in dit geval de OSCam softcam versie OSCam Experimental te gebruiken. OSCam kan helaas het versienummer niet weergeven. Wanneer de kaartversie niet I4A is dan kan men de smartcard naar deze kaartversie updaten door de satellietontvanger enige tijd met de smartcard in de interne kaartlezer af te stemmen op één van de Nederlandse zenders. U hoeft met OSCam Experimentel niet de smartcard enige keren uit de kaartlezer te verwijderen. De kaartupdates worden namelijk automatisch na elkaar geïnstalleerd.

Als uw smartcard is voorzien van de kaartversie I4A kunt u maximaal vier clients met één smartcard aansturen. Wanneer men gebruik maakt Linux satellietontvangers wordt elk opgenomen programma als één client beschouwd. Dit omdat Linux satellietontvangers het opgenomen programma ongecodeerd op de harde schijf plaatst. Maakt u gebruik van door CanalDigitaal gecertificeerde satellietontvangers met opnamemogelijkheden dan worden opgenomen programma’s NIET als client gerekend. Dit omdat gecertificeerde satellietontvangers de programma’s gecodeerd op de harde schijf plaatsen. U kunt dus bij gebruik van gecertificeerde satellietontvangers zoveel programma’s tegelijk opnemen tot de hardwarematige beperking van de gebruikte gecertificeerde programma’s. U dient het gecodeerd opgenomen programma binnen 2 dagen na opname wel via de satellietontvanger te decoderen. Door CanalDigitaal gecertificeerde ontvangers doen dit automatisch. Mocht u toch vragen hierover hebben kunt u deze stellen op Satellietforum - powered by vBulletin.

Er zijn op dit moment veel speculaties over de werking van de anti-cardsplit beveiliging. Omdat de beveiliging al enige tijd bij de Belgische M7 Group S.A tv-aanbieders TV VLAANDEREN en TéléSAT operationeel is kunnen we enkele van deze speculaties nader onder de loep nemen en ook weerspreken.

Overlappende opnamen zijn gewoon mogelijk. Wanneer u in de satellietontvanger – ook Linux satellietontvangers - als optie heeft ingesteld dat een opgenomen programma een x aantal minuten voor het begin van het programma moet worden gestart en na afloop van het programma een x aantal minuten dient door te lopen is dat mogelijk. De gehele duur van het opgenomen programma – dus inclusief extra tijd voor en na de duur van het opgenomen programma – wordt gewoon als 1 client gerekend.

Wanneer men gebruik maakt van een standaard SmartWi configuratie (basisstation en drie clients) kan men zonder problemen gelijktijdig op alle drie de aanwezige clients snel doorzappen.

Wanneer u een softcam als Cccam in uw Linuxontvanger gebruikt dan is het aan te raden om interne limitering instelmogelijkheden (4 per 10 sec) van de softcam niet te activeren. Hierdoor wordt in de meeste gevallen het aantal beschikbare clients nadelig beïnvloedt. Doet u dat wel, dan zal u veel trager kunnen zappen. Zonder deze limiet kan u net zoals voorheen snel zappen, deze anti cardshare heeft daar geen moeite mee.

Er wordt op forums ten onrechte gesteld dat gecertificeerde ontvangers problemen zouden hebben bij snel zappen, dat is niet het geval. Geen enkele ontvanger die wij getest hebben ging op zwart bij snel zappen.

De meeste Linux ontvangers op de markt hebben een hardwarematige limiet van 4 zenders die ze simultaan kunnen demuxen. Dat ligt niet aan de anti cardshare, maar is gewoon een beperking van de ontvanger.

Bovenstaand is alleen van toepassing als u met uw eigen smartcard intern in uw eigen woning de smartcard deelt. Werking bij externe cardsharing tussen meerdere eindgebruikers zorgt voor een andere werking van de anti-cardsplit beveiliging.

U dient er ook rekening mee te houden dat extern via internet delen van de smartcard (cardsharing) strafbaar is.

In de afgelopen maanden hebben er diverse acties van Europese tv-aanbieders – inclusief CanalDigitaal en TV Vlaanderen – plaatsgevonden tegen externe cardsharing via internet plaatsgevonden.

Zo zijn deze week door het cardshare-team van de M7 Group S.A opnieuw meer dan 100 servers blootgelegd. De kaarten zullen per direct geblokkeerd worden en er wordt aangifte bij de politie gedaan tegen de eigenaars van deze kaarten. Deze acties zullen verder blijven lopen, ook na het invoeren van deze nieuwe maatregel tegen het cardsharen.

bron : satellitemagazine.com - auteur : Jarko Kriek

 
Het is inderdaad in werking gezet en het ziet er naar uit dat het goed werkt.

Het is in elk geval fijn om te lezen dat het met opnames verder geen problemen oplevert. Met name mensen met twintuners willen natuurlijk niet graag hun opnames verloren zien gaan als ze 2 opnames doen en dan een derde programma kijken.

Dat lijkt niet het geval.

 
Wanneer u een softcam als Cccam in uw Linuxontvanger gebruikt dan is het aan te raden om interne limitering instelmogelijkheden (4 per 10 sec) van de softcam niet te activeren. Hierdoor wordt in de meeste gevallen het aantal beschikbare clients nadelig beïnvloedt. Doet u dat wel, dan zal u veel trager kunnen zappen. Zonder deze limiet kan u net zoals voorheen snel zappen, deze anti cardshare heeft daar geen moeite mee.
En wat moet je hiermee?

Lijkt me dat je dit er wel in moet zetten om te voorkomen dat je een zwart scherm hebt.

 
Ik lees elders dat het schijnt dat de timing van CCcam niet lekker werkt en deze dan zelf sneller een onderbreking gaat maken dan je zou hebben als dat uit staat.

Naar wat ik lees zou de instelling voor beperking in Oscam wel goed werken.

Bij ontvangers thuis hoef je die beperking ook niet te activeren, of je moet al met 3 of 4 ontvangers tegelijk aan het kijken zijn.

Het gaat echt om tegelijk, hetgeen je niet klaar krijgt met zappen.

 
Begrijp ik uit jou verhaal dat je dan de CCcam 2.3.0 niet nodig is bij de client's boxen?

 
Dat is correct. Het wordt vaak gedaan omdat men zegt dat gelijke versies beter zouden werken. Maar dat is niet zo. Op de slaapkamer hier staat nog een doos die heel lang met 2.09 gewerkt heeft en nu met 2.011 en da's allemaal geen probleem.

CCcam 2.3.0 is voor de huidige Seca 3 ondersteuning. Die is dus nodig als je met die CCcam een kaart wilt aansturen. Dus alleen nodig op de client box als je daar ook een Seca3 kaart in hebt.

 
Helemaal tegengaan kunnen ze het nooit..

Stel, Je hebt 1 twin tuner in je huis, dan heb je in theorie 2 shares "over".

Als je die zou delen en meer mensen zouden dat doen....

Zelf ben ik best tevreden als ik met m'n 3 tuners gebruik kan maken van mijn ene kaart. Aangezien dat nog werkt hoor je mij niet klagen:)

 
Ze weten zelf uiteraard ook wel dat ze het op deze manier niet helemaal gaan tegenhouden. Het is hun net als vroeger ook nooit om wat hobbyisten gegaan, maar om de grote commerciele cardservers.

De servers met zeg maar 30+ man er op en met name servers 80-100 mensen of meer en daar waren er genoeg van.

Op deze manier weten ze dat het nog in beperkt zal blijven bestaan, maar dat scheelt dan toch weer enorm voor ze.

Eigenlijk vind ik het best slim gevonden van ze.

 
Cd heeft deze slag gewonnen voor de normale kijkers/hobbyisten die meerdere ontvangers thuis hebben staan.

Waar het ze om te doen was de grote jongens is ze voor als nog niet gelukt.

Die worden groter door deze maatregel.

Wat je ook leest velen hebben een cardshare abbo genomen om beeld te houden op hun ontvangers.

 
Ja je begrijpt dat je een cardshare abo ook niet mag door sharen dus als het voor huiselijke kring is lijkt me een tweede kaart goedkoper als je vier TV's hebt en ook nog wil opnemen moet je 4-5 cardshare abo's nemen.

Er zijn bij diverse mensen die via een draadje kijken waar het beeld uitgevallen is dus ook de grote hebben er last van, ze lossen het soms op door een nieuwe kaart te gebruiken maar die gaat na een week of 3 ook op zwart.

Hoe de hele grote het oplossen weet ik niet maar ook die zullen duurder worden.

 
Waar het ze om te doen was de grote jongens is ze voor als nog niet gelukt.
Dat valt wel mee hoor. De grote jongens zijn niet gestopt maar ze hebben wel een aantal meer kaarten moeten gaan kopen.:)

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan