Uefa League finale op RTL7 door Infostrada Sports

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
34.828
Waarderingsscore
1.025
Punten
113
Leeftijd
60
Locatie
State Penitentiary
Infostrada Sports, het toonaangevende full service sport- en mediabedrijf, produceert in opdracht van RTL Nederland (en de UEFA) de UEFA Europa League finale.

Tijdens de UEFA Europa League finale op woensdag 15 mei zijn alle ogen van tv-kijkend Europa en talloze landen daarbuiten gericht op de Amsterdam ArenA. Dit jaar staan de clubs Benfica (met Ola John) en Chelsea in de finale van dit prestigieuze Europese voetbaltoernooi.

Infostrada Sports verzorgt naast de host broadcasting (bestaande uit 3 verschillende feeds) met een wereldwijde distributie, ook het RTL 7 studioprogramma en Stadion TV. Een monsterklus waarbij Infostrada Sports gekozen heeft voor United als technical supplier. Het facilitair bedrijf heeft uitgebreide ervaring met grote internationale en technisch complexe sportevenementen zoals (delen van) de Olympische zomer- en winterspelen.

Om de UEFA Europa League finale wereldwijd optimaal in beeld te brengen is Infostrada Sports al in augustus vorig jaar begonnen met de voorbereidingen. Tijdens de finale wordt het volgende materiaal ingezet:

• 36 camera’s, waaronder 4 super-slomo camera’s, 2 extreme-slomo camera’s, een spidercam (camera aan 4 kabels boven het veld), 4 op afstand bestuurde camera’s (2 op rails achter de doelen en 2 bovenin het stadion), 2 draadloze steadycams en een gyroscopische gestabiliseerde camera in een helikopter.

• 3 reportagewagens, waaronder de OB14.

• Alles in HD en Dolby Surround.

• 80 commentaarposities voor radio en tv.

• 30 kilometer kabel.

• 5.000 m2 oppervlak voor alle tv-faciliteiten.

• 7 dagen opbouwen van alle tv-faciliteiten.

• Een team van ca. 175 productiemedewerkers.

De leiding over de volledige productie is hierbij in handen van regisseur Danny Melger (Infostrada Sports).

Danny Menken, CEO Infostrada Sports: “Het is speciaal dat een Nederlandse partij verantwoordelijk is voor deze gigantische operatie, waarbij de productie de hele wereld overgaat. Wij zijn enorm blij en trots dat RTL Nederland en de UEFA uiteindelijk voor Infostrada Sports hebben gekozen als producent. Ik ben er van overtuigd dat wij samen met United deze prestigieuze klus tot een goed einde gaan brengen. Het wordt een echt TV-spektakel."

Marco Louwerens, programma directeur RTL 7: "Ik weet hoe hoog de UEFA de lat legt, dus de Europa League-finale is een prachtige kers op de taart voor Infostrada Sports. Een terechte beloning voor één van de beste producenten op het gebied van sportregistratie."

De uitzending op RTL 7 begint op woensdag 15 mei om 20:00 uur.

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan