Ik krijg weer koorts!!!

freggel1

Addicted Member
Moderator
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
20.131
Waarderingsscore
562
Punten
113
Leeftijd
59
Locatie
Zundert
Zoals bij jullie bekend is begint hier het Corsoseizoen weer...

Ieder jaar start ik daarover een onderwerp, maar ik ga nu even terug in de tijd.

Na het Corso wordt er voor de winnaar een vaandel gemaakt, en dit wordt groots gevierd.

De winnaar van vorig jaar was

ligt toch bij ons eigen Corso. ;)
 
Ja Freggel, ieder jaar weten ze er weer iets leuks van te maken.

Man wat een werk steken ze er in!

 
Ik vond toch een andere het mooist verleden jaar, volgens mij die wat tweede is geworden, weet het niet meer zeker. Maar de presentatie van de winnaar is wel erg leuk gemaakt!:)

Waar zetten ze al die tenten eigenlijk? Buiten op weilanden ofzo? Want er zijn toch een aantal van die buurtschappen dus heb je toch ook een paar van die joekels van tenten nodig, toch?

 
Black Tiger, de tenten staan natuurlijk in hun eigen buurtschap, verdeelt over heel de gemeente, plus Schijf dat is een naburige gemeente.

Het liefst zou men ze op 1 centrale plaats hebben, maar dat kan niet, want een tent hoort in een eigen buurt te staan, en niet op een plaats waar je kilometers voor moet fietsen.

Er zijn tenten die dus midden in een woonwijk staan, maar ook tenten die in het buitengebied staan.

Maar hier heb je een overzicht waar ze allemaal staan.

En om even terug te komen op de eerste prijs van vorig jaar: wij zeggen hier dat ze de eerste 3 in een potje gegooid hebben en daar de eerste prijs uit gegegrabbeld hebben, want tussen ze eerste 3 zat, dacht ik, maar 5 punten verschil.

 
2013-08-15 - Veel tv-aandacht voor corso Zundert

Bron: Persbericht St. Bloemencorso Zundert

Lokale omroep ROStv Zundert brengt het Corso van Zundert dit jaar live op televisie. Door het Ziggo evenementenkanaal 999 is de uitzending in een groot deel van Nederland te zien op tv en door de livestream over de hele wereld. Omroep MAX zendt van deze beelden een samenvatting uit op de publieke omroep. De TROS besteedt in het programma 1 Vandaag aandacht aan het corso. En Japanse en Oekraïense tv-stations komen opnamen maken.

Voor het eerst is het Zundertse corso live te bekijken via het evenementenkanaal 999 van Ziggo. De omroep werkt hiervoor samen met Zuid West TV, de lokale omroep van Bergen op Zoom en Woensdrecht. In de aanloop naar de optocht op zondag wordt u vanaf vrijdagavond alvast opgewarmd voor het corso met beelden van de optocht van 2012 en beelden van de voorbereidingen. Ook maakt u kennis met de weetjes en het laatste nieuws rondom het corso. Op zondag is er natuurlijk de live uitzending, Nagenieten kan nog tot maandagochtend want tot die tijd wordt de uitzending van Corso 2013 herhaald.

Via het digitale pakket van Ziggo kunt u ROStv ontvangen in een groot deel van West-Brabant via kanaal 43 van Ziggo. Als u ROStv niet kunt ontvangen, kunt u kijken via het evenementenkanaal 999 van Ziggo of wereldwijd kijken via internet. De omroep stelt hiervoor meerdere livestreams beschikbaar op de website van ROStv Zundert: http://www.rostv.nl en de website van het corso: corsozundert.nl.

Landelijke tv

1 Vandaag van de TROS besteedt op zaterdag 31 augustus aandacht aan de laatste voorbereidingen van het corso in de tenten. Op vrijdag 6 september is via Omroep MAX een samenvatting van het corso te zien. ROStv Zundert verzorgt voor Omroep MAX de beelden in de televisie uitzending. De uitzending duurt ongeveer 45 minuten en begint om om 17.35 uur.

Internationaal

Ook internationaal is er toegenomen aandacht. ICTV uit Oekraïne komt met een cameraploeg. ICTV (ictv.ua) is commerciële tv en de derde grootste van Oekraïne. Ook de Japanse publiek omroep NHK (www3.nhk.or.jp) komt met een tv-ploeg opnames maken van het corso.

Meer informatie

http://www.rostv.nl

http://www.corsozundert.nl

 
Om alvast op te warmen is er de laatste zondag in Heeze ook een mooie optocht!


Live-uitzending


 

 


Jaarlijks registreert Brabantsedag-partner Omroep Brabant de cultuurhistorische optocht van de Brabantsedag voor een live-uitzending en een samenvatting op de regionale zender.



Omroep Brabant zendt de Brabantsedag op zondag 25 augustus van begin tot eind LIVE uit. De uitzending start om 14.15 uur en duurt tot circa 17.15 uur. Vanaf 18.45 uur zijn de hoogtepunten te bekijken in de compilatie die elk uur wordt herhaald tot maandagmiddag.


 


Kijk voor meer informatie ook op
http://www.omroepbrabant.nl/brabantsedag




 
Ook ons jaarlijks Bloemencorso moet er aan geloven!

Door de bezuinigingen van de gemeente worden er dit jaar geen vrijkaarten meer gestuurd naar mensen die buiten het parcours wonen, men moet zich voortaan legitimeren om "gratis" binnen te kunnen.

Tevens werden tot vorig jaar alle straten versierd waar de optocht langs komt met corsovlaggen die aan een lantaarnpaal gehangen werden middels korven die daar om heen gingen, nu is het alleen nog maar in de hoofdstraat.

De tribunekaartjes zijn in prijs ook erg duur aan het worden door het gebrek aan sponsors.

Kostte deze 4 jaar geleden nog €9,- , nu moet je €18,- betalen!

Hoe maak je iets kapot!?

1 ding wat eindelijk wel ten goede veranderd is, is dat men voortaan penningen kan/moet kopen voor een pilsje/koffie of iets anders, en dat de prijzen overal gelijk zijn. :bier:

 
ZUNDERT - Het loopt al tegen zessen op deze eerste zondag van september als Gekkengoud mag stoppen op de Markt in Zundert. In luttele seconden komen de duwers onder de praalwagen van buurtschap Laer-Akkermolen vandaan en barsten in gejuich uit, want alleen de winnaar van het Bloemencorso Zundert mag in front van de overvolle tribune voor het gemeentehuis stoppen.

 


Zowel de vakjury als het publiek kennen Gekkengoud de eerste prijs toe. Een eensgezindheid die lang niet alle jaren voorkomt. Met de beker van het 72e corso in handen maar nog middenin het feestgewoel verzucht buurtschapsvoorzitter Jeroen Oomen: "Ongelofelijk." Toch is geloof in eigen kunnen de leden van de buurtschap niet vreemd.


 


Op hun shirts staat te lezen: 'Das een gouwe'. Hun praalwagen vol goudgele dahlia's - een verwijzing naar het volgens de Spanjaarden gekmakende goud van de Azteken - is de op een na laatste in de stoet van twintig. Volgens de prognose van de buurtschappen zou de wagen als eerste eindigen. En die voorspelling komt uit. Met de ontwerpers Steven van Erck en Stefan van Steen wint Laer-Akkermolen voor de derde maal in vier jaar tijd het corso, 1n 2012 en 2010 ook al. "Winnen went nooit", zeggen Van Steen en Van Erck, die stoppen als ontwerpers.


foto's

 
ZUNDERT - Geen corsowagen die afgelopen weken zoveel tongen heeft losgemaakt - zowel in Zundert al daarbuiten - als het ontwerp 'Global Warming' van buurtschap 't Stuk. Tot op het laatste moment bleef het spannend of de ingevroren bloemenwagen mee zou doen aan de optocht zondagmiddag.

 

 


Het kolossale ijssculptuur ontdooide zo snel, dat de vrees bestond dat het vallende ijs het publiek zou raken. Vooral ontwerper Joёl Sprenkels stond stijf van de stress.


 


Om half twee kwam toch het groene licht en begon Ötzi, de befaamde Italiaanse gletsjermummie, aan zijn zegetocht door het centrum van Zundert.


 


De wagen liet een spoor van water en ijs achter en werd daardoor een treffend beeld van de opwarming van de aarde en de snel smeltende ijskappen op Antartica.


 


De jury waardeerde het originele ontwerp en beloonde buurtschap 't Stuk met een hoge vierde prijs, tot grote vreugde van de bouwers.


 


In het videofilmpje ziet u hoe de ijswagen zondagochtend uit zijn vrieskist komt en Ötzi aan zijn triomftocht begint.





via youtube.En het filmpje van de bron ;)

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan