Fritzbox eigenaren, let op met Remote Access en Myfritz funktie!

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
34.809
Waarderingsscore
1.017
Punten
113
Leeftijd
60
Locatie
State Penitentiary
Er zijn de afgelopen dagen aanvallen op Fritzboxen gedaan, waarbij op kosten van de eigenaren o.a. gebeld is geworden.

Voorlopig wordt iedere Fritzbox eigenaar dringend geadviseerd om de MyFritz funktie en de Remote Access toegang uit te schakelen.

• Criminele aanvallen op poort 443

• Aanvalspatronen in kaart gebracht

• Eerste updates voor FRITZ!Box nog dit weekend beschikbaar

• Beveiligingsvoorschrift voor poort 443 blijft van kracht

De aanvallen op de FRITZ!Box in de afgelopen dagen zijn getraceerd. Door intensief onderzoek is AVM erin geslaagd de aanvalspatronen van de daders te identificeren. Daaruit blijkt dat de daders via poort 443 een aanval hebben uitgevoerd en zo in de FRITZ!Box zijn binnengedrongen. Daarbij kunnen ook wachtwoorden zijn buitgemaakt. AVM zal nog dit weekend software-updates beschikbaar stellen zodat verdere aanvallen via deze methode niet meer mogelijk zijn. Het bedrijf heeft de onderzoeksresultaten gedeeld met de opsporingsinstanties.

Peter Faxel, CTO van AVM: „De ontwikkeling van nieuwe software doorloopt bij ons meerdere beveiligingsfases en wordt voor de lancering door gerenommeerde experts getest. Juist daarom betreuren wij de recente ontwikkelingen en de beperkingen waarmee onze klanten momenteel te maken hebben.”

De getraceerde aanvallen betreffen alle FRITZ!Box-modellen waarbij de MyFRITZ-dienst of de toegang op afstand door de gebruiker is geactiveerd. Aangezien naast de toegangsgegevens wellicht meerdere wachtwoorden zijn buitgemaakt, adviseert AVM gebruikers dringend alle wachtwoorden en toegangsdata van hun FRITZ!Box te vernieuwen. Een handleiding hiervoor is te vinden op http://www.avm.de/sicherheit en http://www.avm.de/en/Sicherheit/advice.html.

De eerder gepubliceerde aanbeveling poort 443 (voor toegang tot de FRITZ!Box via HTTPS) af te sluiten blijft vooralsnog van kracht en voorkomt deze aanvallen. AVM zal vanaf dit weekend nieuwe firmware-versies beschikbaar stellen voor alle FRITZ!Box-modellen. Na de update zijn de toegang op afstand en MyFRITZ-dienst weer onbeperkt beschikbaar. Op http://www.avm.de/sicherheit en http://www.avm.de/en/Sicherheit/advice.html kunnen gebruikers een overzicht zien van de beschikbare downloads.

@Bron: AVM/Fritzbox

 
Inmiddels zijn alle updates voor Duitse en Internationale versies uit.

Eventueel kun je hier (klik) lezen hoe je de firmware updaten doen moet. Dit is een handleiding voor de 7390 maar werkt voor zowat alle versies hetzelfde.

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan