Windows 10 preview al te downloaden!

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
34.774
Waarderingsscore
1.000
Punten
113
Leeftijd
60
Locatie
State Penitentiary
Sinds zes uur vanavond kun je de Windows Technical Preview downloaden. Die preview is de eerste publieke versie van Windows 10, Microsofts nieuwe besturingssysteem dat midden 2015 op de markt zal komen. Microsoft raadt af om het OS te gebruiken op je primaire pc: logisch, het gaat om pre-release software die nog lang niet af is. Wij hebben de Technical Preview al geïnstalleerd en bekijken in dit artikel de belangrijkste veranderingen ten opzichte van Windows 8.1.

De Technical Preview is te downloaden via de site van Microsoft in de talen Engels, Chinees en Portugees. Daarvoor moet je je wel even aanmelden voor het Windows Insider Program, maar dat is zo gedaan. Er zijn 32- en 64-bit versies beschikbaar, waardoor ARM-apparaten voorlopig nog buiten de boot vallen. Bovendien geeft Microsoft aan dat de preview vooral is bedoeld voor gebruikers die hun pc met muis en toetsenbord bedienen, omdat de interface voor 2-in-1-apparaten met een touchscreen nog niet in deze build zit.

Installeren gaat via image-bestanden met het .iso-formaat. De x64-versie is 3,81 GB groot, terwijl de x86-uitvoering 2,93 GB weegt. Ze passen dus makkelijk op een USB-stick van 4 GB of meer. Om de preview te installeren vanaf een flashdrive kun je Microsofts Windows 7 USB/DVD Download Tool gebruiken, die ook prima werkt voor deze Windows-versie. Op een courante pc met een SSD zal het hele installatieproces ongeveer een kwartier in beslag nemen.

Bron: hardware.info

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan