Windows 7 64 bits

Dirk Digicomm

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
11 feb 2001
Berichten
806
Waarderingsscore
4
Punten
18
Leeftijd
81
Locatie
Niedersachsen (D)
Heeft het zin om een PC te voorzien van windows 7 64 bits en dan vervolgens alleen 32 bits programma's draaien?

Op deze PC gaan een aantal programma's draaien zonder bijsturing van muis of toetsenbord.

Mijn idee is dat het eerder trager zal werken dan dat de PC is voorzien van Windows 7 32 bits.

Ik zie geen voordelen. Misschien zit er volledig naast.

 
Nee dat heeft weinig tot geen zin.

Voor zover ik begrepen heb gebruiken 32-bits applicaties onder 64-bit zelfs wat meer resources en kan tot vertraging leiden. Zou feitelijk eigenlijk erg minimaal moeten zijn.

Reden hiervan is dat de 32-bits geëmuleerd wordt onder 64-bit.

Als je geen 64-bit nodig hebt, zitten er inderdaad ook geen voordelen aan.

Maar zoals gezegd, eigenlijk zou je het nauwelijks moeten merken. Er is echter geen reden om 64-bit te installeren of aan te schaffen als je een 32-bit hebt.

 
Bedankt. Ik vermoede het al. De programma's meten alleen de waarden van een weerstation incl. neerslag.

Verder draait er een webcam voor de weerbeelden en een ftp server. Dit zijn allemaal 32 bits programma's.

Ik win dus niets. Dan houd ik het op W7 32 bits.

 
Ik heb toch maar noodgedwongen Windows 7 64 bit geïnstalleerd.

Ik had de PC eerst voorzien van W7 32 bit, maar dan was van het 4 Gb geheugen maar 2,17 Gb te gebruiken. In de PC stond DualChannel-modus aan. Zo zou 4 Mb te gebruiken zijn. Het bleef bij 2,17 Gb

Met W7 64 is de 4 Mb te gebruiken zonder problemen te gebruiken.

 
Volgens mij had dat ook middels een bios instelling opgelost kunnen worden, maar oke, zo gek veel verschil zal het niet maken qua snelheid.

 
In de bios heb ik alleen kunnen vinden dat de zg. DualChannel-modus aan staat. Dit is benodigd om tot 4 Gb te kunnen gebruiken. Verder vind ik in de bios niets anders.

Maar nu heb ik een nieuw probleem.

De LPT poort werkt niet op W7 64 bit. Ook mijn php server werkt niet. Voor beiden heb ik nog geen oplossing kunnen vinden.

Ik zal toch terug moeten naar 32 bit. Alleen heb ik dan weer te weinig geheugen. Voor het doel waar de PC voor gebruikt wordt heb ik beiden nodig.

De oude PC waar dit goed op werkte was veel minder snel en had 2 Gb geheugen. Hierdoor draaide deze op 80-100% processortijd en 90% geheugen gebruik.

De nieuwe PC moest dit gemakkelijk aan kunnen. Alleen genoemde problemen gooien roet in het eten.

 
Dirk, vraagje, welk geheugen heb je nu in de pc zitten?  Ik heb hier namelijk nog wat bankjes liggen die goed werken op 32 bit. ;)

 
Een php server bestaat niet. Apache stuurt php aan. En die kan ook 64-bit aan, ik denk dus dat je iets anders bedoelt.

Een LPT poort is niet meer dan een printerpoort en zou normaliter ook moeten werken. Het zou een applicatie probleem kunnen zijn. Soms helpt het dan om het programma in XP compatibiliteitsmodus of als administrator uit te voeren.

De optie in de bios zou de Memory Remap Feature moeten zijn als ik me niet vergis. Maar dat zit niet in elke bios.

Freggel1: Het geheugenbankje is niet stuk want in 64-bit doet ie het wel. Vandaar dus ook dat ik aan een bios instelling dacht.

 
Dat het geheugenbankje niet stuk is dat begrijp ik, maar ik heb hier nog een bakje met geheugen staan die onder w-7 32 bits gewoon 4 of of 8 gig geven, en die mag @Dirk zo hebben, al is het alleen maar om te testen. ;) 

 
Als je begrijpt dat het geheugenbankje niet stuk is, moet je ook begrijpen dat andere geheugenbankjes geen oplossing gaan bieden.

Ik snap niet hoe je aan het idee komt dat je onder w-7 32-bits 4 of 8 gig kunt krijgen. Gaat niet werken.

Het is een beperking in een 32-bits Windows die bepaalt hoeveel geheugen er gebruikt kan worden. Dat is altijd al maximaal 4 GB geweest (denk terug aan XP).

De enige methode om nog wat meer te krijgen als je slechts 2 GB overhoudt, is de reservering in de bios voor de grafische kaart flink terugschroeven, of een aparte grafische kaart met eigen geheugen gaan gebruiken. Dan kom je misschien nog aan rond de 3,5 GB.

Er is overigens ook best veel over te vinden op internet. Andere geheugenbankjes gaan het echt niet oplossen.

Kijk anders maar eens op Google, of hier bij de specialisten.

De -enige- "oplossing" op 32-bit is PAE, maar dat brengt ook de nodige risico's met zich mee.

Dirk kan dus beter in de bios zijn grafische kaart op minder geheugen zetten of een vgakaart met eigen RAM in de pc duwen. Maar je wint er dus nauwelijks iets mee.

 
@freggel1, bedankt voor het aanbod.

Wat ik gebruik is een mini PC. Deze staat 24/7 aan waarbij het stroomverbruik zeer laag is.

De PC is snel en heeft 1 geheugenbank van 4Gb. Ruimte om andere dingen bij te plaatsen is er dus niet. Ook is de grafische kaart is beperkt waardoor ik daar ook niet veel mee kan winnen.

De oplossingen welke BT aangeeft bij de twee linken kan ik niet aan kan omdat mijn Engels zeer beperkt is.

Zelf ben ik ook flink aan het zoeken geweest op internet. Het is wel bekend dat de LPT poort niet werkt op W7 64 bit. De meest mogelijke oplossingen voor oa de LPT poort zijn ook in het Engels en omslachtig. In de bios valt ook niet veel te winnen.

Voor een php server maakte ik gebruik van een USBwebserver. Deze gebruik in niet op een usb stick, maar staat in een eigen directory.

Ik gebruik een applicatie welke geschreven is in php. Deze applicatie draait op de eigen php server en is van buitenaf te benaderen waardoor ik de gegevens direct kan gebruiken op mijn website. Deze applicatie is tijdgebonden waardoor ik dit niet bij mijn provider kan laten werken. Mijn provider gebruikt GMT tijd waardoor de getoonde gegevens steeds twee uur verschillen met de werkelijkheid.

Ik heb inmiddels wel een php server welke op 64 bit werkt, maar de gegevens zijn niet van buitenaf benaderbaar of te uploaden naar mijn provider.

De servers zijn er ook voor bedoeld dat je een eigen website te kunnen testen voordat je deze upload naar je provider. Verder dan het testen kom ik ook niet.

Ik denk dat ik toch maar weer terug ga naar 32 bit. Ik heb dan alleen wat snelheid gewonnen. Ook stroomverbruik. De vorige PC was ook een miniPC, maar van deze was het stroomgebruik ruim tweemaal zo hoog.

 
Het is toch handiger om te leren de juiste benamingen te gebruiken, dat kan van voordeel zijn bij eventuele toekomstige problemen (met name welk stukje welk probleem kan veroorzaken), maar het maakt ook de zaken wat overzichtelijker/duidelijker.

Deze applicatie draait op de eigen php server
Je bedoeld dus een eigen webserver. Een php server bestaat niet, zoals ik al eerder aangaf. Php is een scripttaal net als html, die op een webserver draait, een html server bestaat immers ook niet. ;)

Dat gezegd hebbende, mag het verder niet uitmaken of je de 32-bits of 64-bits versie van Windows gebruikt. Een webserver is gemaakt om op alle OS systemen te draaien. Goede kans dat je dus alleen een upgrade nodig hebt van de versie webserver op je USB stick en dan is die php applicatie ook weer te bereiken.

Het van buitenaf bereikbaar zijn heeft met poort forwardings te maken en met regels die je in de firewall van Windows in stelt v.w.b. de toegang van buiten naar Windows toe.

Een veelgebruikte manier om een website thuis te testen is bijvoorbeeld XAMPP.

 
Black Tiger zei:
Als je begrijpt dat het geheugenbankje niet stuk is, moet je ook begrijpen dat andere geheugenbankjes geen oplossing gaan bieden.

Ik snap niet hoe je aan het idee komt dat je onder w-7 32-bits 4 of 8 gig kunt krijgen. Gaat niet werken.
Dan zal ik het wel niet snappen BT, maar bij mijn maatje B. (Boets)  daar is pasgeleden 8 gig in gedaan, en dat werkt gewoon, en ik weet niet beter dan dat daar een 32-bit versie op staat...

Misschien als Boets dit leest dat hij het kan bevestigen?

 
Tja... lees die linkjes nu maar eens die ik plaatste.... 32bits heeft gewoon geen ruimte om toe te wijzen aan meer geheugen.

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan