Christopher Lee en James Last overleden

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
34.774
Waarderingsscore
999
Punten
113
Leeftijd
60
Locatie
State Penitentiary
Het lijkt wel weer een sterfweek van beroemdheden te worden.

Nadat eerder deze week al Pierre Brice overleed was het eergisteren de beurt aan James Last en gisteren aan Christopher Lee.

James Last is als bandleider misschien minder bekend bij de huidige generatie, maar hij was in eerdere jaren toch wel -de- orkestleider voor gezellige en feestmuziek.

De Duitser heeft meer dan tweehonderd gouden en zeventien platina platen in ontvangst kunnen nemen voor een verkoop van 80 miljoen albums in 150 landen. Ondanks dat hij in April 86 geworden was, ging hij nog steeds door met optreden en stonden er ook voor dit jaar diverse optredens gepland.

Sir Christopher Lee is een stuk ouder geworden met zijn 93 jaar.

Hij werd vooral bekend van de oude Dracula films. Daarna speelde hij meer "monster" en "slechterik" rollen, waaronder Mummy (de oude versie), Frankenstein, tovenaar Saruman in Lord of the Rings, Scaramanga in James bond (The Man with the Golden Gun) maar ook graaf Dooku in Star Wars 2 en 3.

Sinds 1947 speelde hij in elk geval in meer dan 250 films.

 
Daar lijkt het zeker op Black Tiger, Gerard de Vries is ook overleden...

Zanger en presentator Gerard de Vries, ookwel Cowboy Gerard genoemd, is donderdag op 81-jarige leeftijd overleden. Dat melden verscheidene media.

 

 


De Vries had in de jaren zeventig enkele hits waarvan Het spel kaarten en Teddybeer de grootste waren. Het Spel Kaarten werd in mei 1965 zelfs op het nippertje van de eerste plaats in de Top 40 gehouden door No Reply/Rock and Rollmusic van The Beatles.


 


Met zijn diepe, welluidende stem sprak 'zanger' Gerard de Vries eigenlijk meer over de muziek heen, een voordrachtstechniek die parlando wordt genoemd. In veel van zijn liedjes staat het leven van de vrachtwagenchauffeur centraal. Zijn liedje Giddy Up Go uit 1966 werd 25 jaar later opnieuw een hit in de (gepersifleerde) versie van Paul de Leeuw alias Bob de Rooy.


 


De Vries was diskjockey op de zeezender Radio Veronica (met programma's als Kookpunt en Nashville Tennessee) en later bij de TROS, waar hij bijna duizend afleveringen presenteerde van TROS Country. Daar heeft hij zijn bijnaam Cowboy Gerard aan te danken.





.
 
Gerard is meer een lokale bekende, maar inderdaad ook een bekende, met name van piratenzenders vroeger.

Ik ken hem dan ook meer van het nummer

wat je al noemde.De originele versie uiteraard, ik heb nooit iets gehad met de versie van de Leeuw.

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan