Acteur Theodore Bikel (91) overleden

freggel1

Addicted Member
Moderator
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
20.147
Waarderingsscore
568
Punten
113
Leeftijd
59
Locatie
Zundert
De van oorsprong Oostenrijkse acteur en volkszanger Theodore Bikel is op 91-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Hollywood Reporter.

De tot Amerikaan genaturaliseerde Bikel speelde in tientallen films, series en deed ook theaterwerk op Broadway, waarmee hij bekend werd als Tevje in Fiddler on the Roof. Hij zong ook volksliederen, waarbij hij zichzelf begeleidde met gitaar, mandoline, balalaika en trekharmonica.

Voor zijn rol als sheriff Max Muller in de filmThe Defiant Ones werd hij genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste acteur met een bijrol. Hij speelde daarnaast in films als The African Queen en My Fair Lady. Ook had hij rollen in de series Dynasty, Falcon Crest en Murder, She Wrote. Hij speelde van 1959 tot 1963 kapitein Georg von Trapp in de musical van The sound of music.

Theodore stierf dinsdagochtend een natuurlijke dood in een medisch centrum in Los Angeles.

 
Oud-voetballer Dick Nanninga is overleden. Hij is 66 jaar oud geworden.

Nanninga speelde jarenlang voor onder meer Roda JC en MVV. In de WK-finale van Nederland tegen Argentinië in 1978 scoorde Nanninga, als invaller voor Johnny Rep, acht minuten voor tijd de gelijkmaker: 1-1. In de verlenging wonnen de Argentijnen uiteindelijk met 3-1.

In totaal speelde Nanninga 15 interlands, waarin hij zes keer scoorde. Hij was het boegbeeld van Roda JC. Acht seizoenen droeg Nanninga het shirt van de Limburgers.

Nanninga verkeerde al lange tijd in slechte gezondheid. Hij raakte in 2012 in coma toen zijn linkerbeen geamputeerd moest worden. Pas na vijf maanden ontwaakte hij. In 2014 moest hij opnieuw onder het mes. Ditmaal werd zijn rechteronderbeen geamputeerd.

 
De Amerikaanse schrijver E.L. Doctorow is overleden aan de gevolgen van longkanker. Hij was 84 jaar.

Doctorow werd geroemd om zijn maatschappijkritische, historische romans. Hij werd gerekend tot de belangrijkste schrijvers van de VS. President Obama noemde hem "een van Amerika's grootste romanschrijvers". "Zijn boeken hebben mij veel geleerd. Hij gaat gemist worden", schrijft Obama op zijn Twitter-account.

Doctorow werd bekend met The Book of Daniel in 1971 en Ragtime in 1975. Maar ook Billy Bathgate (1989) en De Mars (2005) zijn bekende titels. Zijn boeken verschenen in meer dan dertig talen.

Doctorow won een aantal literaire prijzen en was een paar keer genomineerd voor de Pulitzerprijs, een prestigieuze Amerikaanse literatuurprijs.

 
The Letter-schrijver Wayne Carson overleden 

De Amerikaanse country-songwriter Wayne Carson is maandag op 72-jarige leeftijd overleden.

Dat heeft zijn vrouw maandag bevestigd aan The Springfield News-Leader.

Carson werd bekend met het nummer The Letter, waar de Amerikaanse rockband The Box Tops (1967) en later Joe Cocker (1970) furore mee maakten. Zijn grootste succes was het countrynummer Always on My Mind, dat in 1972 gecoverd werd door Elvis Presley en in 1982 door Willie Nelson. Hij schreef het wereldberoemde nummer met Mark James en Johnny Christophe en won met hen twee Grammy's voor Nelson´s versie van het nummer.

Carson lag al enige tijd in slechte gezondheid in het ziekenhuis, liet zijn vrouw weten.

 
Het is weer een hele reeks deze week, Dick Nanninga was helaas wel jong gestorven, Wayne was ook niet zo oud.:sad:

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan