Duizenden besmette apps in App Store

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
34.810
Waarderingsscore
1.017
Punten
113
Leeftijd
60
Locatie
State Penitentiary
In de Apple App Store hebben duizenden besmette apps gestaan en een aantal besmette apps wordt nog steeds aangeboden, zo stellen onderzoekers van het Chinese Pangu Team. Ze hebben een app ontwikkeld waarmee iOS-gebruikers kunnen controleren of ze een besmette app hebben gedownload.

De besmette apps zijn met de XcodeGhost-malware geïnfecteerd geraakt. De naam verwijst naar Xcode, de officiële tool van Apple voor het ontwikkelen van apps voor iOS of OS X. Verschillende Chinese ontwikkelaars hadden een besmette versie van Xcode gedownload waardoor ook de apps die ze ontwikkelden besmet raakten. Afgelopen vrijdag 18 september begon Apple met het verwijderen van de besmette apps. Op zondag liet Apple weten dat het alle bekende geïnfecteerde apps had verwijderd.

Maandag bleek echter dat er nog steeds bekende met XcodeGhost-besmette apps in de App Store stonden, zo meldt beveiligingsbedrijf Palo Alto Networks. Hoeveel apps er nu geïnfecteerd zijn geraakt is onduidelijk. Palo Alto stelde eerst dat het 39 waren. Het Chinese Qihoo 360 maakte een overzicht van 344 apps, terwijl Pangu Team zegt dat het 3418 besmette apps heeft geïdentificeerd. De onderzoekers zeggen dat het werkelijke aantal veel hoger is. Daarbij zijn niet alle besmette apps uit de App Store verwijderd.

Lees volledig artikel...

@Bron: Security.nl

Op Webwereld (klik) staat een gedeeltelijke lijst van besmette apps.

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan