Popcorn kijkers!

RobC

Active member
Special Friend
Lid sinds
15 aug 2001
Berichten
152
Waarderingsscore
4
Punten
18
Leeftijd
85
Locatie
Maastricht
Het is deze keer niet Tim zelf, want die pakt alleen de verspreiders aan, maar het zijn de rechthebbenden die er plannen voor hebben.

Zoals er ook te lezen staat is dat in o.a. Duitsland al het geval, daar worden al torenhoge boetes uitgedeeld als je illegaal met films bezig bent bijv. downloaden al dan niet via p2p of torrent programma's.

Die boetes in Duitsland zijn heel wat hoger dan de 300 euro die in het BNR artikel genoemde wordt bij de Deense hoogte van boetes.

Inderdaad is het zo dat men dan hier wel bij de kijken moet kunnen komen.

En daar zit een klein probleem. Providers zijn namelijk niet verplicht om de NAW gegevens van een gebruiker aan een rechthebbende of diens advocaat te verstrekken. Dat moet eerst goedgekeurd worden door een rechter.

Uiteraard wil je niet de eerste zijn en is de kans redelijk dat een rechter toestemming geeft. Immers de nieuwe wetgeving (verbod op downloaden) geeft daar ook wel aanleiding toe, afhankelijk van hoe ruim men interpretatie geeft aan wat "downloaden" is.

Van de andere kant is het wel zo dat het goed is dat er gewaarschuwd wordt. Er zijn nog hopen mensen die niet in de gaten hebben dat kijken via Popcorn Time en soortgelijken zoals XBMC en Kodi illegaal is aangezien het van een illegale bron afkomstig is.

Bijkomend voordeel is dat kijkers zich nu tevens kunnen beschermen door bijv. alleen nog via het TOR netwerk te kijken.

We zijn benieuwd hoe de rechthebbenden hier straks in Nederland mee om zullen gaan. Het is dweilen met de kraan open. Ze kunnen beter de source aanpakken. Ga je eindgebruiker aanpakken dan stoppen die wel met Popcorn time maar stijgt het aantal illegale downloads weer via andere bronnen.

 
Dan moeten de providers een enorme database hebben.

De klagers moeten met datums komen per download. De Duitsers krijgen elke dag of opstart van modem een ander IP adres.

 
Black Tiger zei:
Providers zijn namelijk niet verplicht om de NAW gegevens van een gebruiker aan een rechthebbende of diens advocaat te verstrekken. Dat moet eerst goedgekeurd worden door een rechter.
Heb deze regel er uitgepikt maar het Duitse OM maakt daar blijkbaar geen punt van die geven het gewoon aan de advocaat.

Sinds er Duitse advocaten zelf de opsporing doen is het kassa voor die mannen vraag me af of ze hier die weg op moeten.

Had op Tweakers dit topic een tijdje geleden gelezen en daar huiver je toch van een jongen die in een hotel even een filmpje had gekeken wordt aangeslagen voor 815 euri.

Het topic is weer actueel na de plannen die ze hier nu ook hebben.

 
@Aart44: In Duitsland is dat inderdaad anders, ik sprak alleen over Nederland. In Duitsland worden eindgebruikers al langer aangepakt, ook voor p2p gebruik zoals bijv. torrents en dat kan in de duizenden euri lopen in Duitsland.

@Dirk: Je hebt de bewaarplicht in Europa. Duitsers hebben inderdaad wisselende ip's maar het is al langer dat ze echt aangepakt worden en het is maar wat tekst dus de grootte is relatief. Ze bewaren het in elk geval een bepaalde tijd en net zoals Aart44 al zegt worden die gegevens ook gewoon aan een advocaat verstrekt. In Duitsland is dan ook de wetgeving anders.

Dat zag je bijv. ook in de tijd van de emu's. Op een gegeven moment is Gemini moeten stoppen met de verstrekking van CCcam in hun images. De makers van Gemini kwamen ook uit Duitsland. Terwijl makers van andere firmware, nog steeds emu's in of via hun firmware verstrekken zoals bijv. Openpli.

Er is echt veel anders aldaar. Hier in Nederland zullen gelijk een aantal providers op de barricades gaan staan tegen het afgeven van gegevens aan rechthebbenden, zoals met name o.a. XS4ALL in het verleden ook al gedaan heeft in zaken tegen Brein.

Zo eenvoudig als in Duitsland hebben ze het hier nog niet. Dat kan echter wel komen, een uitspraak van een rechter is voldoende om jurisprudentie te creëren en sommige filmbedrijven hebben daar het geld wel voor over.

En ook hier hebben de providers van die databases.

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan