Deze pagina verlaten?

freggel1

Addicted Member
Moderator
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
20.131
Waarderingsscore
562
Punten
113
Leeftijd
59
Locatie
Zundert
vraagje.

Regelmatig gebeurt het bij mij dat ik als ik hier op het forum zit, of op een andere website, en terug wil naar een vorige pagina, dat ik de vraag krijg "deze pagina verlaten? " .

Het is niet altijd, maar als het is dan is het verschrikkelijk irritant. 

Wat is dit, en hoe is dit op te lossen?

 
Dat herken ik wel van de 18+ pagina's. ;)

Overigens is een adblocker in de vorm van ghostery wel aan te bevelen. :biggrin:

Overigens denk ik dat BT als webdeveloper specialist hier wel antwoord op kan geven, zelf heb ik er nog geen oplossing voor gevonden ondanks dat het mij ook stoort.

 
Dit kom ik ook weleens tegen en het schijnt dat Java hier de veroorzaker van is en om dit uit te schakelen moet je Java scroipts uitschakelen.

Java scripts uitschakelen in Explorer:

klik op het tandwiel icoon rechts bovenaan en selecteer Internet options in het menu. Selecteer vervolgens het tabblad beveiliging en klik op de knop aangepast niveau. Scrol omlaag naar Java-applets uitvoeren in scripts en klik op uitschakelen om JavaScript uit te schakelen. Klik vervolgens op OK.

Nadeel hiervan is wel als je op een pagina een formulier invult met veel tekst en je sluit de pagina af dat je dan alle tekst verliest.

 
Ik zou dat advies niet ter harte nemen.

Wat is dit, en hoe is dit op te lossen?
Het is heel eenvoudig. De reden dat je dit op dit forum zit is als je de cursor in het reply veld hebt gehad of al de reply knop hebt gedrukt en dan toch niet gaat reageren (of op een andere bepaalde "actie" plek. Dan "denkt" het forum dat je een reply aan het typen bent, op FB kom je dat bijvoorbeeld ook wel eens tegen.

Je kunt dan gewoon op "pagina verlaten" klikken. Soms is het handig want het herinnert je er aan dat je ergens mee bezig was.

Op forums is het trouwens veelal AJAX wat hier gebruik van maakt. Dat is een combinatie van Javascript en XML waar bij forums veelal gebruik van wordt gemaakt, ook voor andere dingen dan alleen tekst.

Er is geen enkele reden om javascript uit te schakelen. Sterker nog, je kunt zelfs tegen meer poblemen op gaan lopen omdat AJAX dan ook niet meer fatsoenlijk kan werken.

Het is dus niet zo dat je dan alleen eventueel wat tekst kunt verliezen, je verliest ook functionaliteit.

@DRZ: Ik ben geen webdeveloper, maar gezien mijn bedrijf kom je wel vaak web oplossingen tegen.

Het beste is overigens eens goed in de gaten te houden wanneer het precies gebeurt. Ik had daar zelf ook last van op diverse forums en toen ik er op ging letten bleek de oorzaak exact wat ik hierboven vertel.

Is dat bij jullie iets anders dan hoor ik het graag. Het gebeurt in elk geval niet vanzelf of zomaar opeens. Er is altijd een actie aan vooraf gegaan.

IE heeft er misschien meer last van dan Firefox, dat durf ik niet te zeggen, ik gebruik die IE prul al lang niet meer.

 
Bij mij komt het alleen maar voor als ik bijvoorbeeld iets op the pirate bay zoek en er een popup in de achtergrond opengaat als je ergens in het venster klikt. Klik je die popup weer weg dan krijg ik soms die melding.

Maar op geen enkel forum krijg ik deze melding te zien ook niet met meerdere vensters open.

 
Ik kan me deze melding ook herinneren van enige tijd terug, en wat je dan ook aanklikte in dat venstertje, dan had je een virus of trojan (voor mij allemaal zelfde rotzooi...!) te pakken. Bij mij gebeurde dit bij de natuur-sites.

Hoe deze pop up te voorschijn kwam, kan ik niet verklaren.

Wel kan ik een afdoende methode geven, zodat deze pop up geen onwelkome dingen op je computer uitvoert.

Control, alt delete,

Dan krijg je "task manager"

Je opent onderste regel (bij mij tenminste), applications,

Vervolgens kies je, wat je wilt stoppen, en drukt "End task"

Ik beeindig dan meestal alle geopende bladen, om in ieder geval alle risico uit te sluiten, dat er toch iets open blijft, waar je last van kan krijgen, als je per ongeluk toch iets aankruist, in dat venstertje....

Vervolgens moet je natuurlijk niet aankruisen, als windows weer opent, dat je terug wilt, naar laatst geopende bladzijde... Prettig weekend en gegroet, George

 
Er is een update op de server gedaan. Sindsdien doet het forum vreemd. Misschien heeft dat er ook mee te maken. Controle op het probleem leverde op dat het forum opeens vol zat met html fouten, geen idee waarom.

Ik moet dus nu het forum een beetje gaan afbreken en daarna weer opnieuw opbouwen om te zien waar het door veroorzaakt wordt. :sad:

 
Black Tiger zei:
Ik moet dus nu het forum een beetje gaan afbreken en daarna weer opnieuw opbouwen om te zien waar het door veroorzaakt wordt. :sad:
Veel succes ik hoop dat je geen plannen hebt voor dit weekend. :sad:

 
Ja want het ziet er naar uit dat het zo goed mis is dat ik misschien echt alles opnieuw aan het doen kom. :sad:

Geen idee waar het door veroorzaakt wordt, maar mijn vermoeden is een mod die nu wel gedeinstalleerd is maar resten heeft achtergelaten.

 
Mwah... gelukkig geen heel weekend nodig gehad. Issue met het forum is fixed.

Sommige aanpassingen die ik handmatig gedaan had moet ik effe opnieuw doen en nog een paar mods opnieuw installeren maar dat mag de pret niet drukken.

Fout bleek helaas te liggen in een bug in een patch van Cpanel ontdekte ik. Kon ook bijna niet anders want toen begonnen alle problemen, had echter helemaal niet mogen gebeuren.

 
Ziet er weer gelikt uit BT.  Klasse!

 
Thanks, maar hold your horses. Gisteren was alles weer in orde. Vandaag zijn de W3C fouten weer terug.

Dus ik kan weer opnieuw gaan zoeken waar het probleem in ligt, maar ik heb wel zo'n vermoeden.

 
En alweer gefixed, voldoet weer aan w3c, behalve 1 fout maar dat is geen fout. :)

Hopelijk gaat het met die pagina verlaten ook beter, alhoewel dat toch meer iets anders is normaliter.

 
Hier heb ik het probleem tot nu toe niet meer gehad.

Goed bezig Tiger!

 
Thank you! Achja, ik moet nog eens kijken hoe die nieuwe 2.1 er uit ziet, misschien gaan we binnenkort wel eens upgraden. :)

 
Ik heb nergens last van gehad overigens, ook niets gemerkt.

Misschien dat firefox daar wat minder gevoelig voor is in combinatie met Ghostery?

 
Zou het niet weten, ik heb ook wel Firefox, maar geen Ghostery. Bij mij gebeurt zoiets alleen maar als ik dus wat in zo'n "quickreply" tik en het weer weghaal of op de reply knop druk en het dan niet gebruik, idem bij fb als ik op beantwoorden klik of in zo'n testvak 1 letter typ en dan weer wegghaal en niets antwoord.

Misschien dat W10 er weer meer last van heeft? Geen idee.

 
Hier op het forum of welk ander forum waar ik kom krijg ik nooit deze melding met W10 en Explorer maar heel soms met een pop-up window met reclame zoals ik eerder al schreef.

Wat ik zo kan zien zit er een soort tracker gebeuren ingebouwd wat heel kort is te zien is aan de url.

 
Er draait inderdaad een tracker mee, als je in de pagina bron kijkt kun je dat ook zien. Nja tracker... het gaat om Google Analytics.

De reclame popup met TPB zal wel aan die site liggen. Ik heb ook wel eens dat ik bepaalde sites bezoek en ondanks de blokkering er toch wel weer een popup weet door te breken.

Zolang er hier maar een reclame popups zijn vind ik verder alles prima. Hopelijk schakelen de mensen hier ook hun ABP uit want wij gebruiken geen popups maar hebben wel de reclame nodig van Google adwords.

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan