Apple stopt ondersteuning QuickTime op Windows

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
34.773
Waarderingsscore
998
Punten
113
Leeftijd
60
Locatie
State Penitentiary
Apple heeft besloten om de eigen mediaspeler QuickTime niet meer op Windows te ondersteunen, waardoor kwetsbaarheden niet meer zullen worden gepatcht en gebruikers risico op aanvallen lopen, zo waarschuwt het Computer Emergency Readiness Team van de Amerikaanse overheid (US-CERT).

In de Windowsversie zijn twee kwetsbaarheden ontdekt die Apple niet meer zal patchen. Via de beveiligingslekken kan een aanvaller malware installeren en volledige controle over de computer krijgen als een gebruiker een kwaadaardige website bezoekt of een kwaadaardig bestand opent.

US-Cert adviseert om Quicktime van Windows machines te verwijderen. Ook anti-virusbedrijf Trend Micro roept Windowsgebruikers om in actie te komen en QuickTime van hun systeem te verwijderen.

Verschillende overheidsinstanties in Nederland en de Verenigde Staten alsmede een aantal beveiligingsbedrijven en IBM adviseren ook om Quicktime van Windows computers te verwijderen.

 
Thanks, zojuist gedaan.

B.

 
Altijd al een hekel  aan QuickTime  gehad. Soms net zo ondoorzichtelijk als iTunes. ook zo'n Apple product. Hou de gebruikers dom en ze zullen alleen maar Apple spul kopen.

 
Ze laten zich zo wel kennen he bij Apple, dat ze het niet zo goed in orde kunnen houden op Windows als op Apple. LoL. :biggrin:

En dan ook nog zomaar stoppen zonder de laatste versie nog even te patchen en nietswetende gebruikers in gevaar laten. Asociaal noem ik dat.

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan