Jump to content
Sign in to follow this  
freggel1

Banken???? Grrrr....

Recommended Posts

freggel1

Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar een stel ratten zijn het!!!! 

 

Ik weet wel hun stellen de regels op, en er gebeurd iets waar ik bang voor was, maar misschien weet iemand van jullie een middenweg? 

 

Even mijn situatie uitleggen: 

 

Het huis van mijn ouders staat momenteel te koop, en Freggeltje heeft erg veel zin om dat te kopen, maar het zal niet meevallen.

 

De waarde van mijn huis en dat van mijn ouders is voor mij ongeveer gelijkwaardig, althans gezien de vraagprijs, maar het mijne is een hoekhuis, en het ander een vrijstaand, maar voor het huis wat ik nu bezit heb ik in de periode dat de huizenprijzen torenhoog waren, €23:000 meer betaald dan dat het nu getaxeerd is voor de verkoop ( 90m2 grond erbij en wat geld voor de verbouwing daarvoor, schutting e.d. ) .

 

Dus nu is het zo dat op dit huis de hypotheek zit, en bij de aankoop van een ander huis moet je een nieuwe hypotheek aangaan, in mijn geval lager dan de huidige hypotheek, maar hierdoor blijf ik met een "restschuld" zitten, van, tja, precies het bedrag wat ik toen geleend heb minus de aanschaf van de andere woning.

 

Ik kan dus, als er een nieuwe hypotheek afgesloten wordt, het spaardeel van de oude hypotheek gebruiken om de restschuld af te lossen. 

Kijk ik dan naar het bedrag dat geleend moet worden dan kom ik wat de maandlasten betreft een flink stuk lager uit, maar dan moet ik eerst een babbeltje maken met onze ouwe, wat zijn prijs voor mij is, was vroeger geen brave, dus hmmmzzzz. :D

 

Dan denk je ik heb jaren trouw betaald, een hoop gespaard, en dan pakken ze je geld op deze manier af???

 

iemand enig idee hoe dit anders op te lossen is??? ( Buiten nog meer fietsen te verkopen. )


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post
the matrix

JAZEKER ga naar de hypotheker.


groet,

 

the matrix

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.