Redcoon.nl en .be gaan er mee stoppen!

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
34.774
Waarderingsscore
999
Punten
113
Leeftijd
60
Locatie
State Penitentiary
De webshop Redcoon, onderdeel van de Media-Saturn Group, gaat stoppen. Dat blijkt uit een interne e-mail die Hardware.info heeft ingezien. De holding zou dit besluit hebben genomen omdat de webshop concurreert met Media Markt.

Redcoon werd in 2011 overgenomen door de Media-Saturn Group uit Duitsland. Destijds was het, aldus de directie, nog niet duidelijk wat het winnende businessmodel zou zijn. In de loop van jaren is gebleken dat "combineren van verkoopkanalen het ideale model" zou zijn, waardoor er "overlap in de consumentengroepen van Redcoon en Media Markt" te vinden is. Na een portfolio-evaluatie van de Media-Saturn Group heeft het bedrijf besloten om de webshop te sluiten.

Het merk was niet alleen actief in de Benelux, maar ook in Spanje, Portugal en Oostenrijk. Ook deze webshops zullen de virtuele deuren sluiten, volgens de e-mail. De Duitse en Poolse webshops worden niet genoemd. Het lijkt erop dat Media Markt de huidige diensten van Redcoon in Nederland zal overnemen.

Op dit moment is de webshop van Redcoon.nl en Redcoon.be nog wel toegankelijk en lijkt het nog mogelijk te zijn om producten te bestellen. Redcoon was niet bereikbaar voor een reactie.

@Bron: hardware.info

 
Dat gaat moeilijk worden, die zijn geen eigendom van de groep waar Mediamarkt onder valt en die hebben ook nog een aantal fysieke winkels.

Er moet ook nog wat concurrentie over blijven voor de Mediamarkt he.:)

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan