Knoop doorgehakt: Joyne wordt definitief concurrent van CanalDigitaal Nederland

aart44

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
31 mrt 2003
Berichten
2.681
Waarderingsscore
32
Punten
48
Leeftijd
79
Locatie
Amersfoort
Nederland krijgt definitief een tweede aanbieder van satelliettelevisie. Joyne is het bedrijf dat voor het eerst sinds het bestaan CanalDigitaal met een eigen zenderaanbod gaat concurreren.




Joyne laat aan Totaal TV weten dat het zenderaanbod uiterlijk in juli voor de satellietkijker beschikbaar komt. Het zenderaanbod bestaat in ieder geval uit de zenders van NPO, RTL en SBS Broadcasting. Daarnaast heeft Joyne ook distributieovereenkomsten met Discovery Networks Benelux en FOX Sports bereikt. Over prijzen en abonnementsvormen kan Joyne op dit moment nog geen mededelingen doen. Opvallend is wel de overeenkomst met Discovery Networks. De contentaanbieder ligt men diverse partijen in de clinch over het vernieuwen van doorgifte-afspraken. Hieronder bevindt zich ook M7 Group dat eigenaar van CanalDigitaal is. Door de overeenkomst met Joyne blijven zenders als Discovery en Eurosport in ieder geval voor de Nederlandse markt via de satelliet beschikbaar. M7 Group onderhandelt op dit moment overigens nog met Discovery Networks over blijvende doorgifte van de zenders in het zenderpakket van CanalDigitaal.

Eutelsat

Joyne gaat het zenderaanbod in eigen beheer via de satelliet uitzenden. Het heeft hiervoor een overeenkomst met satellietbedrijf Eutelsat gesloten. De satelliet waarop Joyne gaat uitzenden is de Eutelsat 9B satelliet op 9 graden oost. Voor deze satellietpositie is om meerdere redenen bewust gekozen. De satelliet is één van de nieuwste satellieten die in Europa actief is. Hierdoor kan Joyne voor langere tijd de zenders via dezelfde transponders en met dezelfde footprint aan klanten aanbieden. Die footprint, zeg maar het ontvanhstgebied van een satelliet, is het tweede grote pluspunt. De satelliet kan namelijk met kleinere schotelantennes in Nederland ontvangen worden. Voor recreatief gebruik zijn nog meer voordelen. Zo kan men met een 60cm schotel in vakantiegebieden in Europa, inclusief zuidwest Europa en Scandinavië, naar het toekomstig zenderaanbod van Joyne kijken. Tot ver in Turkije en in Marokko is ontvangst met een 80cm schotel goed mogelijk. Daarmee wordt duidelijk dat een belangrijke focus op de recreatiemarkt ligt. Nadeel is wel dat veel bestaande in Nederland kijkende satelliethuishoudens die  besluiten van de diensten van Joyne gebruik te gaan maken de schotelantenne opnieuw moeten uitrichten. Om ook ontvangst van de ongecodeerde Duitse zenders op de Astra1-satelliet te behouden, dient men ook een, volgens Joyne, kleine investering in het plaatsen van een extra LNB te doen. Ook gelijktijdig ontvangst van de Eutelsat 9B, Astra1 met Duitse zenders en de Astra2 met Britse zenders blijft met een iets hogere investering mogelijk. Joyne heeft vanwege praktische redenen voor de Eutelsat 9B en niet voor de Hotbird-satelliet van satellietbedrijf Eutelsat. gekozen. Dat heeft te maken met beschikbare bandbreedte op de Hotbird. Joyne heeft met Eutelsat een huurovereenkomst voor meerdere transponder gesloten en heeft voldoende ruimteom het zenderaanbod verder uit te breiden.

Codering

Joyne heeft Totaal TV laten weten op korte termijn niet alleen meer informatie over het zenderaanbod maar ook over technische details, waaronder de codering, bekend te maken. Wel laat het bedrijf weten dat satellietkijkers die beschikken over een HD-satellietontvanger met CI-slot geen nieuwe ontvanger hoeven te kopen.

Bron: http://www.totaaltv.nl/nieuws/knoop-doorgehakt-joyne-wordt-definitief-concurrent-van-canaldigitaal/#articlereactionformcontainer

 
Interessant! Ben benieuwd, met name v.w.b. prijzen. Het is vrij makkelijk voor een multi lnb te plaatsen of wat dan ook.

En misschien dat als er een concurrent bij is, de club van CD eens eindelijk leert dat het toch de bedoeling is dat je service gaat leveren aan klanten en niet alleen maar je wil aan hun op legt omdat het kan omdat je een monopoliepositie hebt.

Concurrentie is altijd goed. Laat maar eens komen. ;)

 
@Matrix doelt op een spleetoog die iptv aanbiedt. ;)

 
freggel1 zei:
@Matrix doelt op een spleetoog die iptv aanbiedt. ;)
En een wa? Volgens mij Whatsapp...

 
Wa  is whatsapp en shawn biedt idd buiten iptv ook snuiflijnen.

Tijd om je nokia 3110 in te wisselen voor een smartplankje BT :biggrin:

 
Oh ja sorry, ik heb wel een van de modernste smartphones TM maar ik ben niet zo van de afkortingen en als je dan Shawn niet kent zoals mij, dan weet je de rest ook niet en denk je aan een typefout, althans ondergetekende. :biggrin:

 
Degene die dit gaan beginnen zijn bekende in de sat wereld.

Peter van der Meer (van Megros uit Drachten)

Rolf Edens (van Arob Antennebouw uit Siegerswoude)

Hans Brunas (van Rian uit Waalre).

Joyne is gevestigd in Drachten.

 
Eigenlijk mag er geen reclame gemaakt worden maar voor deze ene keer zien we het door de vingers. :biggrin:

Zijn tenminste mensen die wel weten waar ze het over hebben en dat maakt het weer interessanter.

Hopelijk gaat het hun lukken want in zoiets gaat echt een bak geld zitten.

 
Maar zij gaan wel via CI en bij CD kun je nog steeds via Cccam of oscam dus blijft hier dan wel CD jammer genoeg.

 
Hoe bedoel je zij gaan via CI? Een CI is slechts een module, daar hoort nog steeds een smartcard in voor een coderingssysteem.

Een andere optie is zoals Sky Engeland het doet, kaart aan box koppelen.

Kun je uitleggen wat je bedoelt? Is er overigens al bekend welke codering ze gaan gebruiken?

 
Bij Sky kun je dan kijken neem je op dan kan je nog alleen naar de kanalen die op die transponder zitten

 
Geen smartcards dus maar een voorgeprogrammeerde Conax CI module voor de codering.

Interessant. Straks maar eens zien hoe het gaat v.w.b. de prijsstelling. Het pakket wat interessant is, is 3 euro duurder per maand als je het per maand af neemt.

Daar zit dan echter wel Fox Sports Eredivisie in. Leuk voor mensen die van voetbal houden.

Momenteel zie ik echter nog niet echt een voordeel voor mensen die daar niet van houden. Maar wie weet. Eens zien als ze echt van start gaan, dan kan het nog wel eens interessant worden.

En goed dat er een concurrentie voor CD bij komt, zodat die misschien ook wat meer klantgericht gaan werken.

 
hoi,

eurobird 9 @ 9 oost:

11747 h 5/6 27500 dvbs_2:

eerste transponder voor joyne is op gestart

er worden nog geen zenders ingelezen

 
En sinds vandaag een testbeeld op 12073 V 27500 5/6 DVB-S2 8psk dat ze gaan beginnen.

Vanaf 1 augustus

Joyne

Op deze transponder.

 
Laatst bewerkt door een moderator:
Mooi want ik had zelf ook al regelmatig lopen zoeken maar hij scande niks in. Theoretisch kunnen wij er 1 week naar kijken. 

 
Yep 15 NL zenders ongecodeerd op 11747 op 12074 alleen de testkaart te zien.

 
Op 12074 zijn nu ook vier zenders verschenen de testkaart meegerekend en ongecodeerd,

TV Oranje

Schlager TV

Nashville TV

Joye Testkaart

NL Provinciaal 1

NL Provinciaal 2

de twee provinciale nog zonder beeld en geluid.

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan