Catweazle-acteur Geoffrey Bayldon (93) overleden

freggel1

Addicted Member
Moderator
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
20.131
Waarderingsscore
562
Punten
113
Leeftijd
59
Locatie
Zundert
De Britse acteur Geoffrey Bayldon, in Nederland vooral bekend van de kinderserie Catweazle, is vandaag overleden. Hij is 93 jaar oud geworden, meldde de BBC

Bayldon speelde in de serie de tovenaar Catweazle uit de elfde eeuw, die door een foutje met zijn getover plots in de twintigste eeuw terechtkomt.

Van de serie zijn maar 26 afleveringen gemaakt, maar ze was erg populair. In Nederland zond de NOS deze kinderserie uit in 1970 en 1971.


 
Zo dat is wel een nette leeftijd.

Catweazle was een geweldige serie, misschien zelfs eerder een jeugdserie dan kinderserie. Volwassenen vonden hem ook leuk. Ook nu nog.

Helaas waren het maar 2 seizoenen inderdaad, ik heb beide seizoenen op DVD.

Vanavond ter herinnering nog even een stukje gekeken, waar hij de lucifers krijgt, schitterend. Ook enorm in een deuk gelegen in die aflevering dat ie in bad moet, geweldig! :biggrin: :biggrin:

Jammer dat ze zoiets niet herhalen, is misschien wel oud, maar net als vele andere series uit die tijd best nog geschikt voor kids en jeugd.

Hij ruste in vrede!

 
Weten jullie nog hoe hij reageerde als hij een wandcontactdoosschakelaar (wat een mooi scrabbel-woord trouwens!) om een lamp aan te doen? :hij wees naar het peertje met gespreide vingers en maakte een soort sissend geluid terwijl hij de schakelaar overhaalde.

GOD hebbe zijn ziel. 

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan