Meer dan 36,5 miljoen Android-smartphones wereldwijd zijn besmet met malware.

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
34.809
Waarderingsscore
1.017
Punten
113
Leeftijd
60
Locatie
State Penitentiary
De malware heeft de naam ‘Judy’ en werd gevonden op 41 applicaties van Google Play Store. Judy werd ontwikkeld om valse kliks op advertenties te genereren en op die manier reclame-inkomsten te verwerven. De 41 applicaties werden ontworpen door het Koreaanse Kiniwini en werden gepubliceerd onder de naam ENISTUDIO Corp.

Google heeft intussen de 41 apps uit de Google Play Store verwijderd om verdere besmetting te voorkomen. Een aantal apps stonden al meerdere jaren in de Play Store, alle apps kregen recent een update. “Het is onduidelijk hoelang de malware-codes al in de apps bestonden”, zeg Checkpoint. “Maar de malware heeft alleszins heel wat smartphones bereikt.” Meer dan 36,5 miljoen toestellen zouden besmet zijn. Dat de malware-verspreiding zo’n proporties kon aannemen, komt omdat Judy door de mazen van het beveiligingsweb van Google is kunnen glippen.

Volgens Checkpoint is Judy mogelijk de grootste malware-campagne ooit gevonden op Google Play. Voorlopig is er geen bewijs dat de malware ook gegevens heeft aangetast of gestolen, al zou de malware er wel voor zorgen dat smartphones opvallend trager beginnen te werken, aldus Checkpoint.

Wie dergelijke malware op z’n smartphone heeft staan, maakt best een back-up van essentiële date op het toestel, om de smartphone daarna weer te formatteren. Een lijst met geïnfecteerde apps kan je vinden via deze link.

@Bron: Nieuwsblad.be

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan