Jerry (niet Lee) Lewis overleden

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
34.802
Waarderingsscore
1.014
Punten
113
Leeftijd
60
Locatie
State Penitentiary
De Amerikaanse top comedian Jerry Lewis overleed afgelopen weekend op 91-jarige leeftijd, maar veel mensen waren verward. Want die dachten dat Rock & Roll legende Jerry lee Lewis was overleden.

Die verwarring werd nog eens aangewakkerd door verschillende media die de twee legendes ook door elkaar haalden. Zo plaatste de Daily Mail bij het bericht van het overlijden van Jerry Lewis een filmpje van een optreden van Jerry Lee Lewis.

erry Lewis is op 91-jarige leeftijd overleden. De acteur en comédian blies zijn laatste adem vanochtend uit in zijn huis in Las Vegas.

Zijn management heeft dit in een statement bevestigd. „De legendarische entertainer Jerry Lewis is thuis vredig overleden met zijn familie aan zijn zijde.” Volgens de verklaring zou hij een natuurlijke dood gestorven zijn. De acteur had een brose gezondheid en werd in het verleden getroffen door onder andere twee hartaanvallen, prostaatkanker en diabetes.

In 1946 ging Lewis samenwerken met zanger Dean Martin.Hun slapstick-humor bleek ook in de bioscoop succesvol, in films als My friend Irma, The Caddy en The Stooge. Later kregen ze het met elkaar aan de stok en gingen ze als duo uit elkaar. Twintig jaar later kwam de verzoening en traden ze samen op tijdens een televisie-uitzending.

Lewis bleef tot hoge leeftijd acteren, zijn laatste film maakte hij vorig jaar. Tijdens zijn lange carrière was hij onder andere te zien in The Nutty Professor, die hij ook regisseerde, Law & Order en sprak hij een stem in voor The Simpsons. In 2009 ontving hij een lifetime achievement award van de Academy of Motion Pictures Arts and Sciences.

Naast acteur werd hij ook alom geprezen als komiek. Niet alleen in de Verenigde Staten maar ook in Frankrijk. Daar werd hij benoemd tot Ridder in het Franse Legioen van Eer en in 2006 werd hij bevorderd tot Commandeur. In 1977 werd hij genomineerd voor de Nobelprijs vanwege zijn vele werkzaamheden voor liefdadige instellingen. Zo presenteerde hij jaarlijks een nationaal uitgezonden tv-show om geld in te zamelen voor de bestrijding van spierziekten.

Lewis was sinds 1983 getrouwd met SanDee Pitnick. Samen hebben ze een dochter. Uit een eerder huwelijk heeft hij zes zoons, waarvan er een overleden is.

 
Ik zat hier gisteren inderdaad ook abuis mee, maar 91, dat is een mooie leeftijd.

RIP.

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan