Honderden Android-apps met adware in Google Play ontdekt!

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
34.828
Waarderingsscore
1.025
Punten
113
Leeftijd
60
Locatie
State Penitentiary
Onderzoekers hebben honderden Android-apps in Google Play ontdekt die adware bevatten die toestellen automatisch op advertenties laat klikken. Daarvoor waarschuwt anti-virusbedrijf Trend Micro. Het zou in totaal om 340 apps gaan, zoals games, bestandsmanagers, qr-scanners en navigatieprogramma's.

Eén van de apps, Aladdin’s Adventure’s World, is tussen de 1 miljoen en 5 miljoen keer gedownload. Zodra de apps geïnstalleerd zijn kunnen die in sommige gevallen om beheerderstoegang vragen. Ook blijken ze Nexus-toestellen te vermijden. Op deze toestellen zal de embedded adware niet worden geactiveerd. Eenmaal actief laat de adware het toestel automatisch op advertenties klikken.

Om meer inkomsten te genereren genereert de adware ook allerlei nepverkeer. Zo verschijnt het in de downloadlinks van andere apps in Google Play of opent een YouTube-videolink in de browser van het toestel. Volgens Trend Micro loopt de batterij door de adware sneller leeg en belast het ook de processor. Na te zijn ingelicht heeft Google een groot deel van de apps verwijderd. Zo'n honderd apps zijn echter nog steeds in de Play Store te vinden, zo stellen de onderzoekers.

@Bron: security.nl

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan