Hack CCleaner

boets

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
16 mrt 2001
Berichten
1.488
Waarderingsscore
251
Punten
83
Leeftijd
64
Locatie
boetsenbos
Hack CCleaner treft miljoenen

Vandaag, 07:43

Amsterdam (DFT) - Softwareprogramma CCleaner, gratis voor Windows-gebruikers om hun computer op te schonen, is gehackt. Enkele miljoenen gebruikers zijn daardoor getroffen.

Het gaat om de versie van 32bit van de laatste update van CCleaner, die gebruikers tussen 15 augustus en 12 september hebben heeft binnengehaald, bevestigt het bedrijf tegen Reuters.

Hackers hebben daarin een gat in de bescherming ontdekt. Omdat die versie van CCleaner veel op oudere systemen draait, zouden volgens eigenaar Avast ruim twee miljoen mensen zijn geraakt. Volgens Avast is ook CCleaner Cloud getroffen.

Daarmee krijgen gebruikers op afstand, via de cloud, toegang. CCleaner wordt ontwikkeld door het Britse bedrijf Piriform.

De gratis software wordt wereldwijd veel gebruikt. Het programma is volgens Avast twee miljard keer gedownload, wereldwijd gebruiken 130 miljoen mensen het programma.

Piriform adviseert zijn gebruikers de nieuwere versies van de software te downloaden en geen gebruik te maken van CCleaner 5.33.6162 en CCleaner Cloud 1.07.3191.

Bron de Telrgraaf

B.

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan