Fransen nemen massaal afscheid van Johnny Hallyday

freggel1

Addicted Member
Moderator
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
20.131
Waarderingsscore
562
Punten
113
Leeftijd
59
Locatie
Zundert
In Parijs is zaterdag massaal afscheid genomen van de afgelopen woensdag overleden Franse zanger Johnny Hallyday. Duizenden mensen kwamen samen op de Champs-Elysées om hun laatste eer te bewijzen.

De rouwstoet, die werd begeleid door honderden motorrijders, voerde onder andere langs Hallyday's huis in een Parijse buitenwijk en de Arc de Triomphe en eindigde bij de La Madeleine kerk, waar de begrafenisceremonie plaatsvond.

Onder andere president Emmanuel Macron hield een toespraak tijdens de plechtigheid. De band van Hallday speelde in de kerk een aantal van zijn nummers.

De muzikant zal later begraven worden op het Caribische eiland St. Barth, waar hij en zijn vrouw Laeticia woonden.

Hallyday overleed woensdag op 74-jarige leeftijd aan longkanker. De laatste jaren kampte hij regelmatig met gezondheidsproblemen. Zo werd hij vijf jaar geleden in het ziekenhuis opgenomen met hartritmestoornissen. In maart werd de diagnose longkanker bij hem vastgesteld.

Legende

Sinds de jaren zestig is Hallyday, wiens echte naam Jean-Philippe Smet is, een van de bekendste Franse rock-'n-rollzangers. Hij brak door met Franstalige versies van rocknummers van artiesten als Elvis Presley, Eddie Cochran en Gene Vincent.

Tijdens zijn ruim vijftig jaar durende carrière nam hij meer dan duizend nummers op. Ruim honderd liedjes daarvan schreef hij zelf. De muzikant verkocht meer dan 110 miljoen albums, voornamelijk in Frankrijk, en ondernam 181 tournees. Ook speelde Hallyday in enkele films, onder andere van regisseur Jan-Luc Godard.

Sinds zijn dood afgelopen woensdag hebben Franse radio- en televisiestations een groot aantal speciale programma's over hem uitgezonden.

Bron: nu.nl

 
Ja ik heb vanmiddag zitten kijken.

Was d'r drukker dan met de Tour de France, kerk barstte ook zijn voegen.

Wist dat die populair was in Frankrijk,  mooi afscheid.

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan