Film, De Pannenhoef.

freggel1

Addicted Member
Moderator
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
20.147
Waarderingsscore
568
Punten
113
Leeftijd
59
Locatie
Zundert
Wat is dat zullen jullie jezelf afvragen? De Pannehoef is een groot natuurgebeid in de Brabantse dorpen Zundert, Rijsbergen en Sprundel.

Voreger vaak met mijn ouders de wandel en fietsroutes gelopen en gefietst, en tot voor een paar jaar geleden nog met de honden door dit gebied een mooie wandeling gemaakt.

Maar nu heeft men hierover een mooie documentaire gemaakt, die nu uitgezonden wordt op Omroep Brabant, dus voor de liefhebbers zou ik zeggen, kijk deze documentaire! 

Beschrijving van de film

'Natuur in ontwikkeling'

In deze natuurfilm nemen we u mee in de ontwikkeling van de Pannenhoef; een uniek en waardevol natuurgebied van ruim 700 hectare gelegen tussen Rijsbergen, Zundert en Sprundel.

Als landgoed is de Pannenhoef in 1840 gesticht. Na verschillende eigenaren heeft Brabants Landschap het ruim een eeuw later in 1970 aangekocht. Het gebied dat voorheen uit bemeste landbouwgrond, jong eenvormig naaldbos en dichtgeslibde vennen bestond, vormt na 40 jaar natuurontwikkeling een uniek en biodivers natuurgebied met bos, vennen, lanen, beken en bloemrijke weilanden. We laten u kennismaken met haar bijzondere bewoners als zwarte specht, havik en boommarter en heideliefhebbers als klapekster, heikikker en nachtzwaluw.

Lengte film: ongeveer 40 minuten

Camera/montage: Mark Kapteijns

Stem en tekst: Mari de Bijl

Muziek: Rogier Verrijt

Productie: James van Leuven

Met dank aan: Bart Portzgen | Hugo Mos | Rik Hogeling | Hans Schep | Joeri Renes | Chris Achterberg | Gemeente Eerstel  en Annelieke Kelderman

© Brabants Landschap 2017


bron: Brabants landschap .

 
Laatst bewerkt door een moderator:



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan