Jump to content
Sign in to follow this  
Black Tiger

Bug in Windows 10 Oktober (1809) update wist Documenten folder!

Recommended Posts

Black Tiger

oewel bugs vrijwel onvermijdelijk zijn bij de release van een nieuwe grote Windows update, is dit nieuw mankement in de Windows 10 October Update toch erg aanzienlijk te noemen met grote gevolgen. Een aantal gebruikers meldt dat de volledige 'Documenten' folder is verwijderd na het installeren van de 1809-versie.

 

Op Reddit melden tientallen gebruikers dat de Documenten-map helemaal leeg staat, en alle content die er voordien werd opgeslagen is dus verloren gegaan. Het lijkt erop dat deze bug zowel optreedt in "C:\Gebruikers\Documenten" alsook in "C:\Gebruikers\Openbaar\Documenten".

 

Andere gelijkaardige problemen zijn inmiddels ook opgedoken. Zo klaagt een andere gebruiker op Reddit dat hetzelfde gebeurde met het Bureaublad en de Downloads. Die werden na de update automatisch verplaatst naar een andere harde schijf, maar de originele gegevens gingen helaas wel verloren. Het is gebruikelijk dat 'verwijderde' bestanden na een Windows update in een "C:\Windows.old\" folder terechtkomen, maar ook daar is er bij de getroffen gebruikers niets te vinden.

 

Op de Reddit-post werd er gespeculeerd dat een verkeerde group policy de oorzaak zou zijn, maar aangezien de bug ook optreedt bij Windows 10 Home gebruikers (zonder group policy), is de oorzaak van de desastreuze fout nog onbekend. Microsoft heeft nog niet gereageerd op de vele klachten noch heeft het bedrijf bevestigd dat er effectief een bug in de October Update 2018 is gekropen. Wel opmerkelijk is dat deze bug zo'n drie maanden geleden werd gerapporteerd door iemand in het Windows Insider programma.

 

@Bron: hardware.info


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
the matrix

Tering dus snel voor het updaten die folders kopieren , aan de andere kant heb ik een backup van de huidige versie.

 

Maar helaas is 'weg is weg' wel om rekening mee te houden .

 

Zeer bedankt voor deze belangrijke informatie

 

 


groet,

 

the matrix

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.