Whatsapp accounts overgenomen via "gehackte" voicemail.

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
34.820
Waarderingsscore
1.022
Punten
113
Leeftijd
60
Locatie
State Penitentiary
Het Computer Emergency Response Team van de Israëlische overheid (IL-CERT) waarschuwt dat WhatsApp-acounts via gehackte voicemail worden overgenomen. Het gaat om accounts van WhatsApp-gebruikers die de standaardpincode van hun voicemail niet hebben aangepast.

Een aanvaller die het WhatsApp-account van een gebruiker wil overnemen, door het telefoonnummer aan een nieuwe WhatsApp-installatie toe te voegen, heeft hiervoor een verificatiecode nodig. WhatsApp zal deze code via sms naar de gebruiker versturen. De aanvaller kan echter aangeven dat de code niet is ontvangen, waarna WhatsApp de mogelijkheid biedt om het opgegeven nummer te bellen om de code via een computerstem door te geven.

Als de aanvaller nu het slachtoffer belt en vervolgens de stemverificatie laat uitvoeren is de lijn in gesprek en zal WhatsApp de code in de voicemail van het slachtoffer achterlaten. Vervolgens kan de aanvaller via een standaardpincode, zoals 0000 of 1234, toegang tot het voicemailbericht krijgen en zo de WhatsApp-verificatiecode bemachtigen. Vorig jaar september waarschuwde IL-CERT al voor deze aanvalstechniek, maar recentelijk zijn er weer berichten binnengekomen dat die wordt toegepast. Gebruikers krijgen het advies om de pincode van hun voicemail te wijzigen en tweefactorauthenticatie voor WhatsApp in te stellen.

@Bron: security.nl

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan