Jump to content
Sign in to follow this  
Black Tiger

Marvel's Stan Lee overleden.

Recommended Posts

Stan Lee, de bedenker van stripboekuitgever Marvel, is maandagochtend (plaatselijke tijd) op 95-jarige leeftijd overleden. De auteur kampte al langere tijd met een verslechterde gezondheid.

De auteur, in 1922 geboren als Stanley Martin Lieber, kampte al langere tijd met een slechte gezondheid. Zo werd hij eerder dit jaar met hartproblemen in het ziekenhuis opgenomen, maar kort daarna werd hij daar weer uit ontslagen. Ook kreeg hij longontsteking, maar hij liet kort nadat dit bekend werd weten dat hij aan de beterende hand was.

 

Lee begon in de jaren zestig samen met zijn zakelijke partner Jack Kirby de Marvel-reeks met The Fantastic Four. Daarna volgden onder meer Spider-Man, The Incredible Hulk, X-Men, Iron Man en The Avengers.

 

De strips van Marvel werden de afgelopen tien jaar vrijwel allemaal verfilmd. Deze reeks ontpopte zich tot een van de succesvolste filmreeksen in de geschiedenis van Hollywood.

 

Lee had tot nu toe in alle Marvel-films een cameo, een klein bijrolletje. De schrijver is ook te zien als animatie in de nieuwe Disney-film Ralph Breaks the Internet, het vervolg op de hit Wreck it Ralph.

 

De relatie tussen Lee en Marvel begon echter wel te wankelen toen er Hollywood-films van de strips gemaakt werden. In 2002 klaagde hij het bedrijf aan, omdat hij meende te weinig royalty's te hebben gekregen voor de eerste Spider-Man-film. Drie jaar later werd er voor 10 miljoen dollar (bijna 9 miljoen euro) geschikt in de zaak.

 

De striptekenaar heeft in totaal bijna zeshonderd superheldenpersonages verzonnen, een klein deel daarvan stond de laatste twee decennia centraal in de vele superheldenfilms die zijn verschenen.

 

De Marvel-bedenker verloor vorig jaar zijn vrouw Joan, met wie hij 69 jaar getrouwd was. Hij had twee kinderen: dochters Joan Celia en Jan.

 

RIP Stan.

 

@Bron: nu.nl


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Hij heeft mooie stripfiguren verzonnen en een respectabele leeftijd gehaald! 

 

RIP!


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.