Mediaset bereidt een pan-Europees televisienetwerk voor

l.oosterhoff

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
6.933
Waarderingsscore
92
Punten
48
Leeftijd
63
Locatie
nijega
hoi,

Hoewel we tot de zomer op officiële informatie moeten wachten (Mediaset's CEO Pier S. Berlusconi is van plan het project in juli te presenteren), komt er al wat interessante informatie naar voren, die zou kunnen suggereren wat er gaat gebeuren.

Het belangrijkste is dat het platform geen abonnee tv wordt, maar gratis, dat wil zeggen, gefinancierd door advertenties.

Mediaset een van Europa's grootste televisiezenders, is van plan een pan-Europees televisienetwerk te lanceren met ProsiebenSat1 en het Franse TF1.

De grootste aandeelhouder van het nieuwe bedrijf zal Mediaset zijn, dat 45% van de aandelen zal bezitten en 27,5% zal uitdelen aan ProsiebenSat1 en TF1 op dezelfde manier.

Het hoofdkantoor van het bedrijf moet op neutraal terrein staan en Nederland is de meest waarschijnlijke optie.

" Mediaset exploiteerde abonnee televisie gedurende meerdere jaren in zowel Italië als Spanje. Ook al ging het goed met ons, we besloten om ons te concentreren op free-to-air uitzending en de betaal-tv te laten vallen. Daarom hebben we besloten om Mediaset Premium te verkopen. We willen blijven investeren in gratis tv-uitzendingen waar we een enorm potentieel zien, zelfs buiten Italië of Spanje. Daarom willen we een pan-Europees televisienetwerk creëren dat de advertentiemarkt in heel Europa en natuurlijk voor Mediaset de mogelijkheid zal bieden om te groeien , "zei Berlusconi.

meer info:

https://www.parabola.cz/zpravicky/30669/mediaset-chysta-celoevropskou-televizni-sit/

Mediaset streeft naar een Europese partner in juli

Nieuwe Mediaset-partner - De tijd is rijp en het is niet langer mogelijk om het uit te stellen. De mediawereld evolueert snel en Mediaset kan niet achterblijven. "We moeten het tempo en de grootte veranderen", zei Pier Silvio Berlusconi

Pier Silvio Berlusconi heeft een toekomst voor ogen om het het eerste en enige grote generalistische tv-netwerk in Europa te maken.

 Mocht het Europese generalistische tv-plan echter niet doorgaan - Berlusconi koos juli als een deadline -  zou men in elk geval een "Plan B" moeten vinden voor de toekomst. 

bron:

calcioefinanza.it

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan