Hackers hadden maandenlang toegang tot outlook.com e-mail!

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
34.774
Waarderingsscore
1.000
Punten
113
Leeftijd
60
Locatie
State Penitentiary
Aanvallers hebben maandenlang toegang tot de e-mails van niet-zakelijke Outlook.com-, Hotmail- en MSN-gebruikers gekregen, waaronder de inhoud van berichten. Dit weekend stuurde Microsoft een e-mail naar een onbekend aantal gebruikers dat de inloggegevens van een Microsoft-supportmedewerker waren gecompromitteerd, waardoor aanvallers toegang tot informatie van het e-mailaccount hadden gekregen.

Het ging onder andere om e-mailadres, foldernamen, onderwerpen van e-mails en de namen van andere e-mailadressen waarmee werd gecommuniceerd. Microsoft meldde in eerste instantie dat er geen toegang was verkregen tot de inhoud van e-mails of bijlagen. Verder stelde de softwaregigant dat de aanvallers de accounts tussen 1 januari en 28 maart van dit jaar hebben benaderd. Een bron laat aan Vice Magazine weten dat de aanvallers wel degelijk toegang tot de inhoud van e-mailberichten hebben gekregen, wat nu ook door Microsoft is bevestigd.

Het gecompromitteerde account was van een supportmedewerker met hogere rechten, waardoor die toegang tot meer materiaal had dan normale medewerkers, aldus de bron. Zakelijke accounts konden echter niet via het account worden benaderd. Microsoft verklaart dat bij 6 procent van de getroffen gebruikers ook e-mailcontent is ingezien. Het is echter onbekend hoeveel Outlook.com-gebruikers slachtoffer zijn geworden. Na ontdekking van de aanval werden de gecompromitteerde inloggegevens uitgeschakeld. Hoe de aanvallers toegang tot deze gegevens konden krijgen laat Microsoft niet weten.

Aanvallers zouden de toegang tot de e-mailaccounts onder andere hebben gebruikt om het activeringsslot van gestolen iPhones te verwijderen. Via het activeringsslot moet worden voorkomen dat dieven een gestolen iPhone kunnen resetten en doorverkopen, aldus de bron. Tevens stelde de bron dat de aanvallers tenminste zes maanden toegang tot Outlook.com-accounts hadden, maar Microsoft ontkent dit.

@Bron: security.nl

 
Laatst bewerkt door een moderator:



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan