Jump to content
Sign in to follow this  
Black Tiger

HP blokkeert huismerkinkt voor Officejets met firmware update!

Recommended Posts

Black Tiger

HP heeft voor 25 printers in de Officejet-serie een firmware-update uitgebracht die het gebruik van huismerkcartridges blokkeert. Een webwinkel die huismerkcartridges levert probeert via de rechter een verbod op dergelijke updates af te dwingen.

 

Het gaat om cartridges van het type HP 903, 907, 953 en 957.

Voor de 25 printers die deze cartridges gebruiken is recent een firmware-update verschenen. Op de supportpagina van bijvoorbeeld de Officejet 6950 is te zien dat deze update op 16 april is uitgebracht. Op de website staat omschreven dat de firmware 'dynamische beveiligingsmaatregelen' bevat die ervoor kunnen zorgen dat 'onderdelen' met niet-oorspronkelijke HP-chips niet meer functioneren.

 

De betreffende firmwareversie 19 blokkeert huismerkcartridges niet als deze al in de printer zaten voordat de update is geïnstalleerd. Alleen op het moment dat gebruikers een nieuwe huismerkcartridge in de printer stoppen, komt de melding in beeld. Er staat dan: "Probleem met cartridge. Een of meerdere cartridges lijken te zijn beschadigd. Verwijder de cartridges en vervang ze door nieuwe cartridges".

 

123inkt gaat zijn huismerkcartridges voor de getroffen printers van een nieuwe chip voorzien, die de beveiliging in de nieuwe firmware-update omzeilt. Die nieuwe huismerkcartridges zouden vanaf volgende week beschikbaar zijn.

 

@bron: tweakers.net


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.