Jump to content
Sign in to follow this  
Black Tiger

WordPress-sites aangevallen via lekken in meerdere plug-ins

Recommended Posts

Black Tiger

WordPress-sites zijn het doelwit van een aanvalscampagne waarbij aanvallers via kwetsbaarheden in verschillende plug-ins kwaadaardige code aan de websites toevoegen. De toegevoegde code stuurt bezoekers door naar kwaadaardige Android-apps, helpdeskfraude en illegale advertenties voor medicijnen en pornografie. Dat laat securitybedrijf Wordfence in een analyse weten.

 

De beveiligingslekken waar de aanvallers gebruik van maken bevinden zich in de plug-ins Coming Soon and Maintenance Mode, Yellow Pencil Visual CSS Style Editor en Blog Designer. Voor alle drie de plug-ins zijn beveiligingsupdates verschenen om de kwetsbaarheden te verhelpen. Toch blijkt dat de patches nog niet op alle WordPress-sites zijn geïnstalleerd.

 

Door de kwetsbaarheden kunnen aanvallers kwaadaardige JavaScript-code aan de websites toevoegen. Deze code wordt automatisch geladen als iemand de website bezoekt en stuurt de bezoeker vervolgens door naar een malafide website. "We verwachten dat de aanvallers soortgelijke kwetsbaarheden die in de toekomst bekend worden snel zullen gebruiken", zegt Mikey Veenstra van Wordfence.

 

Webmasters krijgen dan ook het advies om regelmatig op updates voor plug-ins en themes te controleren. Zelfs als het changelog van een nieuwe versie geen melding maakt van een beveiligingsupdate, kan het zijn dat de ontwikkelaar een dergelijke vermelding heeft weggelaten, aldus Veenstra.

 

@bron: security.nl


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.