BREIN trekt stekker uit 80% Russische illegale streaming sites

freggel1

Addicted Member
Moderator
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
20.147
Waarderingsscore
568
Punten
113
Leeftijd
59
Locatie
Zundert
De Nederlandse antipiraterijstichting BREIN heeft een grote Russische leverancier van illegale downloads voor films en series uit de lucht gehaald, aldus een persbericht. De website, Moonwalk.cc, werd gehost bij vijf verschillende Nederlandse servercomplexen.

De eigenaren van de servers zijn met een rechterlijk bevel gedwongen hun medewerking aan Moonwalk te staken. Deden ze dit niet, dan konden ze een boete tegemoetzien van 10.000 euro per dag. Als ze daarnaast geen klantengegevens deelden met BREIN, ontvingen ze een boete van 2.500 euro per uur.

Volgens BREIN zou Moonwalk verantwoordelijk zijn voor de levering van illegale werken aan zo'n 80 procent van alle illegale streamingwebsites in Rusland. Het zou gaan om sites die bij elkaar meer dan 90 miljoen unieke bezoekers per maand hebben.

Moonwalk zou onder meer een database met 26.000 films en tienduizend televisieseries hebben gedeeld met de sites. Inmiddels is op de website enkel de tekst "Takedown by Brein. This service will NEVER be up again" te lezen.

BREIN werkte voor deze actie samen met de Movie Picture Association (MPA) en de Alliance for Creativity and Entertainment (ACE), een internationale koepelorganisatie die piraterij bestrijdt voor de entertainmentindustrie.

De actie trof drie Nederlandse webhostingbedrijven en twee Russische bedrijven met servers in Nederland.

Bron; Nu.nl

 
Laatst bewerkt door een moderator:
Hoe is het toch mogelijk dat het kleine Brein dit toch voor elkaar krijgt?

Ik ga het haast knap vinden en dat is toch raar.


 
Alleen 5 NL servers, niet zo moeilijk die op te zoeken en een voorstel tot sluiting over te gaan, (zonder rechtzaak, schikking namens rechter)  is dat 80% van het totaal aantal ?

Of staan er in het buitenland nog tig andere servers die je kunt aftappen met vpn.

Brein pocht veel, eerst dwars liggen met de komst van Netflix , Videoland, alsmaar tegenhouden met stompzinnige argumenten, 

En nu doen ze net alsof die mede door hun beleid ontstaan zijn, hoe kun je pronken met andermans veren.

Brein loopt gewoon achter de feiten aan.

Straks AppleTv+ en Disney Netflix en Videoland, nog een grote erbij  einde oefening BREIN. brexit 2

 
Brein heeft geen problemen met AppleTV+ en Netflix en Disney en Videoland aangezien dat allemaal betaalde diensten zijn waarvoor rechten worden afgedragen en goede afspraken met de filmmaatschappijen zijn gemaakt.

Ze wilden eerst met Netflix eens afwachten of dat allemaal wel goed zou komen, want het is makkelijker om te streamen dan om ook alles legaal te streamen.

Maar dat is allemaal wel goed gekomen, ook met Videoland.

Het is echter wel gemakkelijk voor Brein als de servers in Nederland staan. Het wordt een andere zaak als servers echt in bijv. Rusland zouden staan.

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan