Malware onderschept sms'jes op servers telecomprovider!

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
34.809
Waarderingsscore
1.017
Punten
113
Leeftijd
60
Locatie
State Penitentiary
Onderzoekers hebben op servers van een niet nader genoemde telecomprovider malware ontdekt die inkomende sms-berichten van gebruikers onderschept en opslaat zodat ze door de aanvallers kunnen worden gedownload. De malware wordt door securitybedrijf FireEye Messagetap genoemd en zou door een Advanced Persistent Threat (APT)-groep zijn ingezet die voor de Chinese overheid zou werken.

De malware werd tijdens een onderzoek op een cluster van Short Message Service Center (SMSC)-servers aangetroffen. Deze servers zijn verantwoordelijk voor het routeren van sms-berichten naar de beoogde ontvanger. Wanneer die niet bereikbaar is, worden de berichten door de server opgeslagen. De malware op de servers onderschept sms-berichten met bepaalde woorden of die van bepaalde telefoonnummers of IMSI-nummers afkomstig zijn.

Nadat de malware de lijsten met IMSI- en telefoonnummers en woorden in het geheugen van de server heeft geladen, wordt begonnen met het monitoren van alle netwerkverbindingen van en naar de server. Hiervoor gebruikt Messagetap de libpcap-library. Zodra de malware een sms van een opgegeven IMSI- of telefoonnummer voorbij ziet komen of een bericht met een bepaald woord, wordt het sms-bericht in een CSV-bestand opgeslagen zodat de aanvallers die vervolgens kunnen downloaden.

@Bron: security.nl

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan