Netflix België verhoogt prijzen met 14%!!!

freggel1

Addicted Member
Moderator
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
20.131
Waarderingsscore
562
Punten
113
Leeftijd
59
Locatie
Zundert
De prijsverhoging komt door het betere aanbod wat er aan zit te komen bij netflix, dus gaat Nederland ook mee, en gaan ze de strijd aan met andere aanbieders zoals Disney, en Videoland? 

Bron:  Streamwijzer.be

De dag is helaas slecht begonnen voor Belgische Netflix abonnees.

De prijzen van de drie abonnementen werden respectievelijk met 0% (goedkoopste abonnement), 9% (middelste abonnement) en 14% (duurste abonnement) verhoogd.

De prijsverhogingen gaan direct in voor nieuwe abonnees en worden de komende weken geleidelijk doorgevoerd voor bestaande abonnees. Bestaande abonnees worden de komende weken op de hoogte gebracht op een moment dat afhankelijk is van hun factuurcyclus.

Dit zal minstens een maand voor de daadwerkelijke persoonlijke prijsverhoging zijn.

Prijsverhogingen door Netflix

De afgelopen tijd is streamingdienst Netflix al in meerdere landen aan de slag gegaan met prijsverhogingen. Zo werd in januari 2019 de prijs per maand van een abonnement in de Verenigde Staten met een historische 18% verhoogt en werd in maart 2019 al getest in Nederland met de reactie op prijsverhogingen.

Nieuwe prijs per abonnement

Nu is uiteindelijk besloten in België de prijzen van de twee duurdere abonnementen te verhogen met 9% en 14% per maand. Het goedkoopste abonnement blijft voor nu in prijs gelijk.

Basic abonnement: 7,99 EUR per maand blijft gelijk (0% verhoging).

Standaard abonnement: 10,99 EUR per maand naar 11,99 EUR per maand (9% verhoging).

Premium abonnement: 13,99 EUR per maand naar 15,99 EUR per maand (14% verhoging).

Waarom verhoogt Netflix abonnementsprijzen?

Een woordvoerder van Netflix geeft aan dat de prijs van abonnementen verhoogd dient te worden vanwege “aanzienlijke investeringen in nieuwe tv-series en films, en productverbeteringen’.

We hebben veel producties gepland in België”, geeft hij aan.

Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan het tweede seizoen van het populaire Undercover en het eerste seizoen van de Vlaamse Netflix Original Into the Night.

Verder kost het Netflix bijvoorbeeld alleen al $100 miljoen om de licentie van Friends binnen te halen.

Nu andere streamingdiensten, zoals Disney+, Amazon Prime Video en in de toekomst mogelijk HBO Max en Peacock eraan zitten te komen, is nieuwe content essentieel voor Netflix.

Het lijkt erop dat dat de enige manier is om marktleider van de streamingdiensten te blijven.

 
Laatst bewerkt door een moderator:
dus gaat Nederland ook mee
Misschien met het aanbod, maar vooralsnog niet met de prijzen.

Disney+ wordt namelijk nog niet in Belgie aangeboden, dus overlopen naar de "concurrentie" is daar nog niet mogelijk. In Nederland wel en daarom heeft Netflix besloten de prijsverhoging in Nederland nog uit te stellen.

Het enige dat een prijsverhoging in Nederland wellicht nog enige maanden in de ijskast houdt, is concurrentie van Disney+ dat op dit moment wel in Nederland maar nog niet in België beschikbaar is. Netflix heeft namelijk aangekondigd dat een prijsverhoging in Nederland nog even op zich laat wachten.

Aldus een artikel op TotaalTV. Gezien Netflix zelf aankondigt dat het nog even op zich laat wachten kunnen we er van uit gaan dat Nederland nu dus ook niet mee gaat. Maar de kans is er natuurlijk wel dat dit later dit jaar of begin volgend jaar wel zal gebeuren.

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan