Jump to content
Sign in to follow this  
freggel1

Netflix België verhoogt prijzen met 14%!!!

Recommended Posts

freggel1

De prijsverhoging komt door het betere aanbod wat er aan zit te komen bij netflix, dus gaat Nederland ook mee, en gaan ze de strijd aan met andere aanbieders zoals Disney, en Videoland? 

 

 

Bron:  Streamwijzer.be

 

 

De dag is helaas slecht begonnen voor Belgische Netflix abonnees.

 

De prijzen van de drie abonnementen werden respectievelijk met 0% (goedkoopste abonnement), 9% (middelste abonnement) en 14% (duurste abonnement) verhoogd.

 

De prijsverhogingen gaan direct in voor nieuwe abonnees en worden de komende weken geleidelijk doorgevoerd voor bestaande abonnees. Bestaande abonnees worden de komende weken op de hoogte gebracht op een moment dat afhankelijk is van hun factuurcyclus.

Dit zal minstens een maand voor de daadwerkelijke persoonlijke prijsverhoging zijn.

 

Prijsverhogingen door Netflix

De afgelopen tijd is streamingdienst Netflix al in meerdere landen aan de slag gegaan met prijsverhogingen. Zo werd in januari 2019 de prijs per maand van een abonnement in de Verenigde Staten met een historische 18% verhoogt en werd in maart 2019 al getest in Nederland met de reactie op prijsverhogingen.

 

Nieuwe prijs per abonnement

Nu is uiteindelijk besloten in België de prijzen van de twee duurdere abonnementen te verhogen met 9% en 14% per maand. Het goedkoopste abonnement blijft voor nu in prijs gelijk.

 

Basic abonnement: 7,99 EUR per maand blijft gelijk (0% verhoging).

Standaard abonnement: 10,99 EUR per maand naar 11,99 EUR per maand (9% verhoging).

Premium abonnement: 13,99 EUR per maand naar 15,99 EUR per maand (14% verhoging).

 

 

Waarom verhoogt Netflix abonnementsprijzen?

 

Een woordvoerder van Netflix geeft aan dat de prijs van abonnementen verhoogd dient te worden vanwege “aanzienlijke investeringen in nieuwe tv-series en films, en productverbeteringen’.

We hebben veel producties gepland in België”, geeft hij aan.

Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan het tweede seizoen van het populaire Undercover en het eerste seizoen van de Vlaamse Netflix Original Into the Night.

 

Verder kost het Netflix bijvoorbeeld alleen al $100 miljoen om de licentie van Friends binnen te halen.

Nu andere streamingdiensten, zoals Disney+, Amazon Prime Video en in de toekomst mogelijk HBO Max en Peacock eraan zitten te komen, is nieuwe content essentieel voor Netflix.

 

Het lijkt erop dat dat de enige manier is om marktleider van de streamingdiensten te blijven.

Edited by freggel1

Happy Funboardin'

Share this post


Link to post
Black Tiger
6 minuten geleden, freggel1 zei:

dus gaat Nederland ook mee

Misschien met het aanbod, maar vooralsnog niet met de prijzen.

 

Disney+ wordt namelijk nog niet in Belgie aangeboden, dus overlopen naar de "concurrentie" is daar nog niet mogelijk. In Nederland wel en daarom heeft Netflix besloten de prijsverhoging in Nederland nog uit te stellen.


Het enige dat een prijsverhoging in Nederland wellicht nog enige maanden in de ijskast houdt, is concurrentie van Disney+ dat op dit moment wel in Nederland maar nog niet in België beschikbaar is. Netflix heeft namelijk aangekondigd dat een prijsverhoging in Nederland nog even op zich laat wachten.

Aldus een artikel op TotaalTV. Gezien Netflix zelf aankondigt dat het nog even op zich laat wachten kunnen we er van uit gaan dat Nederland nu dus ook niet mee gaat. Maar de kans is er natuurlijk wel dat dit later dit jaar of begin volgend jaar wel zal gebeuren.

 


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.