Veel Carnavalsoptochten afgelast door de harde wind.

freggel1

Addicted Member
Moderator
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
20.147
Waarderingsscore
568
Punten
113
Leeftijd
59
Locatie
Zundert
Jammer dat het weer niet meewerkt, en voor veel groepen maanden van arbeid voor niets geweest.

Maar veiligheid gaat boven alles, en het is maar goed dat kozp een oogje in het zeil houdt, want we zouden eens "verkeerde" carnavalskleding dragen. :stupid:  

 
Laatst bewerkt door een moderator:
Jammer voor de groepering "kozp" die kunnen  nu geen discriminerende objecten afzeiken. 

Ze zouden diverse optochten bezoeken om te kijken of er figuren bijzaten die discrimenerend zouden zijn.

Het wordt gvd met de dag erger, nog even en dan mag ik geen zwarte pet meer op. Of een blond biertje drinken. Pfffffffffff

 
Het jammere is dat er nog meer optochten afgelast zijn, ook hier bij ons in Rijsbergen gaat de optocht niet door. 

Men is toch vaak maanden bezig met het bouwen.... 

Tja, en die kozp, ik ga hier niet te ver in discussie, maar moet nou ieder feest verpest worden? 

Snap de humor die er achter zit eens. ;)  

 
Ze kunnen eventueel zo'n optocht nog een dag later houden. Hier bij ons gaat ie volgens mij wel door.

Maar is wel zonder voor plekken waar hij niet door gaat, ook niet op een andere dag.

V.w.b. kozp, dat geeft dus heel erg duidelijk aan dat ze totaal niet weten wat een karikatuur is en de humor die erbij steekt.

En dus ook totaal niet horen wat een bepaald soort van feest inhoudt. Met carnaval is het juist de bedoeling overal de draak mee te steken, net zoals ZP een lieftallige karikatuur is van een van slavernij geredde moor.

Ze kennen totaal de achtergrond niet en denken schijnbaar dat er alleen "standaard" feesten bestaan. Het moet niet gekker worden, het wordt nu echt hoog tijd dat die groep eens doodgezwegen wordt met hun onzin.

Tegen racisme en discriminatie ageren, uitstekend, maar doe dat dan wel op de juiste plek en met de juiste methode. Niet bij feesten en tradities.

 
Laatst bewerkt door een moderator:
Vanmorgen zijn er nog veel afgelast, ook Heerlen en Sittard las ik.

 
Dat klopt, ook Lanaken.

In Maastricht is hij wel doorgegaan, zij het zonder wagens. Ondanks dit feit is het toch een bonte stoet geworden. Best wel leuk, in Maastricht wordt de optocht ook wel "de boonte störrem" genoemd. Hetgeen toevallig wel toepasselijk is met dit weer want dat betekent "de bonte storm".

Door de aflassing in veel ander steden in Limburg (40 in totaal) werd de stoet in Maastricht aangevuld met harmoniekes en andere mensen uit allerlei steden waaronder bijv. ook Heerlen. Zo werd het toch nog een optocht die de moeite waard was voor de liefhebbers.

Er waren bezoekers uit diverse steden uit heel het land aanwezig om de Maastrichtse optocht mee te maken, er waren zelfs mensen uit Aken.

 
Hier worden er optochten verplaatst, maar men had ook het weer in de gaten kunnen houden, hier is in de loop van de middag de wind gaan liggen.

Dus waarom niet een paar uur later vertrekken? 

 
Erg sneu voor de grootste carnavalsoptocht in Twente --Oldenzaal, trekt normaal  ruim 100.000 bezoekers en dat is niet zomaar van zondag naar maandag te verplaatsen. Iedereen hier weer aan het werk omdat de vakantie week in het noorden afgelopen week was. Moet op een zondag, .

Optocht werd zondagmorgen afgelast terwijl praalwagens al op weg waren en groeperingen zich aan het schminken en zich aan het opdossen waren. Heel erg jammer zo'n laat besluit, maar veiligheid gaat voor alles

 
Nou hier in Hoogland hebben ze de optocht een uur uitgesteld dan zou de wind een beetje gaan liggen inplaats van de geplande 13.00 uur een uuur later ik ga anders altijd kijken maar ik ben niet gegaan.

Maar goed ook om 14.30 een stortbui geweest maar de optocht is doorgegaan.

 
Laatst bewerkt door een moderator:
Dus waarom niet een paar uur later vertrekken? 
Dat is misschien voor een dorp te doen, maar niet voor een grote stad als Maastricht.

Je moet alles goed organiseren in samenwerking met de politie en het afzetten van wegen. De organisaties en verenigingen die meedoen moet je dan ook tijdig op de hoogte stellen en je kunt ze niet urenlang in de kou laten wachten.

Dus een paar uur later is helaas geen optie.

Een uurtje kan men wel wachten, maar veelal als je zo'n code geel krijgt met veel wind dan gaat het ook wel gebeuren. En zelfs als je even wacht kan het misschien een uur later opeens gaan waaien en dan ben je net begonnen met je optocht.

Dan is het een betere keuze een andere dag te kiezen of door te laten gaan zonder wagens, vermits je voldoende voetvolk deelnemers hebt.

 
Om voor een andere dag te kiezen is vaak erg moeilijk Black Tiger.

Er zijn veel bouwers die in meerdere optochten meerijden, dus die moeten dan ook een keuze maken.

 
Laatst bewerkt door een moderator:
Dat zal best, maar het is eenvoudiger voor een andere dag te kiezen dan een paar uur later want dan heb je echt 0 zekerheid over wat het weer gaat doen.
En daar gaat het tenslotte om in dit geval.

Dat er keuzes gemaakt moeten worden door sommigen is iets wat sowieso mee speelt, of je de zaak nu uren uit stelt of een andere dag kiest.

Het blijft beiden moeilijk, maar als er voor een hele dag een code geel wordt afgegeven blijft het toch een risico op de dag zelf.

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan