Jump to content
Sign in to follow this  
Guest JB

Pace 501 en geen signaal

Recommended Posts

Guest JB

Hallo,

 

Ik hem een pace van iemand en deze vind geen signaal. De laatste software zit er al in dus dat is het niet. Toen een vorig bericht gevonden over lekke elco's en verlopen elco's. Vervolgens het app uit elkaar gehaald en diverse elko's in de voeding en bij de tuner( tuning spanning) vervangen deze waren heel erg verlopen bv 100uF was 22uF. Maar vervolgens nog steeds dezelfde melding. Deze klacht is onstaan nadat de stekker er voor een avond was uitgeweest. Misschien iemand anders nog een idee.

 

Mvg

 

JB

Share this post


Link to post
Guest tpsnow

Ik heb al enkele keren dezelfde klacht gehad. Ook nadat de stekker er de avond ervoor was uitgehaald.

 

Achteraf bleek dat het contact met de LNB niet goed was. Met doormeten bleek de coaxkabel maar weinig/slecht/geen contact te maken, dus logisch dat de Pace geen signaal geeft.

 

Met een analoge ontvanger er op ook geen signaal.

 

Nadat ik de coaxkabel weer had schoongemaakt en opgeschuurd in de LNB deed de Pace het weer.

 

Voor mijn gevoel is dat ding ontzettend gevoelig in het contact naar de schotel.

 

Ik hoop dat je er wat aan hebt.

 

Suk6

Share this post


Link to post
Guest JB

dank je voor je antwoord maar het heeft niet geholpen want als ik er een nokia op hang heb ik gewoon beeld. Mijn spanning is aanwezig op de lnb ingang en mijn 22Khz heeft een waarde van 0,6Vtt. Weet iemand wat deze precies moet zijn?

Share this post


Link to post
Guest kollenburg

Hoi,

 

De 22 kHz puls zou volgens de specs 750 mV moeten zijn.

0.6 V is dus aardig in de richting, en zou geen probleem mogen zijn.

 

Ik neem aan dat de home-freq en dergelijke allemaal goed staan?

 

Wat je eens kunt proberen is, een transponder in te lezen met een lagere freq, je zult geen beeld krijgen, maar je kunt dan in ieder geval kijken of hij dan wel de kanalen in leest....

 

Ook kun je de diverse voedings spanningen op de tuner eens bekijken.

Op welke pootjes ze zo zitten kan ik je niet vertellen, maar je hebt zeker ergens een 5V en een 28V nodig en nog de lnb voeding 14V /18V

 

Sucsess met de reparatie.

 

Groetjes,

Erik.

Share this post


Link to post
Guest JB

transponder instellingen enzo kloppen maar ik zal eens naar de spanningen gaan kijken op de tuner. Zal effe meten. Die waarde's wist ik niet.

 

Bedankt

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  




  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.