ADSL Mozuskriebel

P

petertje

Nou, he he, het is voor elkaar.

adsl, werkend (denk ik), maar nou niet echt zonder slag of stoot.

In mei zou het hier komen, niet dus :-((

ik wachten, en wachten, en eindelijk jawel, kon me aanmelden.

na 2 maanden pakketje ontvangen, nu 2 weken geleden dus.

Opgetogen aan de slag, pc tje open, dvb kaart eruit gerukt, modem er ook maar direct uit getrokken, en nieuwe en betere ethernetkaart erin, oude direct in de kliko. Pc'tje gestart, diverse conflicten geconstateerd, en omdat de hdd nogal een rommeltje geworden was maar besloten het hele zooitje eraf te wippen en opnieuw te beginnen. doos met drivers, boekjes en andere reut uit de kast getrokken en aan de slag maar. ma een uur of 2 eindelijk zover dat alles weer stabiel draaide, en alles fatsoenlijk aanspreekbaar was. Begonnen bij pagina 1 van het mxstream boekje, en boekje doorgewerkt. no problem, iedereen kan dit zelfs al heb je absoluut geen kaas van computers gegeten.

adsl modem proberen te benaderen, no problem. settings in dit alcatel doosje gewijzigd, no problem. in proberen te loggen, no problem. browser gestart, en never nooit geen dataverkeer !

proberen een internetadres te pingen, no response ! alleen het adsl modem gaf respons.

Dan denk je, even de helpdesk bellen, dus zo gezegd zo gedaan.

helpdesk internet provider gebeld, nee mijnheer, u moet mxstream bellen, daarmee hebben wij een contract dat ze u er de eerste keer doorheen praten.

Goed, weer geen probleem, ik ga wel weer een half uurtje in de wacht, mxstream heeft een gratis nummer dus wat kan mij het schelen.

Krijg je een sukkel aan de telefoon die zo te horen rechtstreeks uit de surinaamse jungle is geplukt en op een stoel achter de telefoon is geplempt, die telefoon kraken en knerpen, maar na veel wat zeg je begreep ik wattie bedoelde en kon ik de aanwijzingen opvolgen.

Het vervelende (voor hem) was dat ik alles al een keer of drie was nagelopen. kort gezegd we kwamen er dus niet uit.

Zijn advies, bel maar met uw internet provider.

Deze konden me wat handige tips geven, maar werken deed het nog niet. uiteindelijk was het enige advies wat ze me konden geven maar weer met mxstream te bellen, en me niet af te laten schepen.

dus weer mxstream gebeld, krijg je iemand aan de telefoon die wolgens mij nog niet droog achter de oren is. zo uit de schoolbanken (of uit de eerste de beste snackbar) geplukt. Mijnheer moest ongeveer tienmaal ruggespraak houden, en snapte er toen helemaal niets meer van. Na veel vijven en zessen doorverbonden met een "technisch specialist". Technisch was 'ie best wel denk ik, alleen aan enige vorm van tact of vriendelijkheid ontbrak het deze persoon volledig.

Omdat ik mijn computer een volledig nieuwe setup had gegeven en alle niet noodzakelijke hardware eruit had gerukt zou je denken dat eea. niet al te ingewikkeld zou zijn, maar helaas was dit dus anders.

na veel telefoontjes met de mannen van mxstream maar besloten er een storingsmelding van te maken. dit zou minimaal 5 werkdagen duren. Omdat ik op het werk onbeperkt toegang tot internet heb geen groot probleem dus. beetje afkicken 's avonds, da's alles.

Na 5 dagen niets gehoord, zelfs na een week niet. Ik elke avond pielen en prutsen, maar ik kreeg het dus niet aan de praat. andere mensen (niet de eerste de beste) ernaar laten kijken, diverse kannen koffie, cola en kratten bier erdoorheen gejaagd, maar niks dus. Het enige wat ik bereikte was dat de diverse systeembeheerders die hier in die week zijn langsgekomen er waarschijnlijk een nieuwe hobby bij hebben gekregen :)

uiteindelijk gisteren een pc van het werk "geleend", en HIEP HIEP HOERAAA ! binnen een half uurtje werkte alles.

Nu de grote vraag, wat was het verschil tussen deze pc, en de mijne ????

in principe niets ! alle twee ongeveer even snel, de mijne wat rapper, en in de pc van het werk zat een telefoonmodem !

Ik het modem uit de vuilnis gevist (28k8) en geinstalleerd. niet werken dus. met geen mogelijkheid een verbinding tot stand te brengen. partities verwijderen dan maar weer, zwikkie formatteren en systeem er maar weer opnieuw op. uurtje of 2 bezig geweest om alle drivers weer op orde te brengen, maar alla. eerst een internetverbinding tot stand gebracht met behulp van het modem. no problem.

hierna het hele mxstream boekje weer afgelopen (door ervaring kan ik dit nu binnen 10 minuten) en jawel hoor, WERKEN !!!

Moraal: de helpdesk van C+ is brandhout, maar mxstream spant bij mij toch echt wel de kroon. wat een stelletje loosers daar ! ongelofelijk !

Wat was nu het probleem: als je geen modem installeert en alleen een netwerkkaart dan ziet win98se dit dus niet als een ppp adapter, en zal dit ook nooit als een ppp adapter gaan zien. installeer eerst een telefoonmodem, en windows zal dit als ppp adapter zien. installeer hierna het VPN protocol, en windows is in staat dit als ppp adapter te configureren.

zouden er meer mensen zijn met de problemen die ik heb ervaren ????

Peter.

 
Hehe, welkom in de wereld van het netwerkbeheer!! ,nu weet je wat ik ook zo nu en dan meemaak........(ongeveer 5 keer in een week)

 
Dus als ik het goed begrijp: met mijn kabelmodem kan ik dezelfde probs krijgen

ik heb nml een klein netwerk opgestart , en sinds dan werkt mijn internetverbinding 10 tot 20 min en dan mag ik het vergeten voor een half uur of meer

 
@ luca. die kon ik nog niet, vertel eens hoe jouw netwerkje in elkaar steekt en wat voor programma's e.d. je werkt?

Kortom, vertel eens wat meer? (als je er over wilt praten tenminste :) )

 
Een aardige oplossing is het ADSL Ethernet modem tweaken naar SpeedTouch pro. (Hoe: http://www.bruring.com)

Het modem heeft nu een ingebouwde router, die verbinding maakt met het internet en niet een server of zo.

Het modem/router en drie pc's aan een hubje. Alle pc's kunnen afzonderlijk of tegelijk op internet (zonder vervuilende internet sharing programma's) maar ook tegelijk.

De router heeft een always-on verbinding, dus de verbinding met MxStream blijft gehandhaafd ook als de pc's uit staan, wat soms ook een voordeel kan zijn.

Met de beschreven instelling draaien de computers ook in een onderling netwerkje.

De hele tweak heeft me ca. 15 minuten gekost. Afgezien van het uitprinten en grondig lezen van de handleiding.

 
Kijk, daar heb ik tenminste iets aan !

zal het nu niet direct gaan proberen, maar het zou grappig zijn als je het alcatel modem zo aan de hub zou kunnen knopen, en er dan ook nog met meerdere pc's tegelijkertijd gebruik van zou kunnen maken.

Ook het genot van het niet meer hoeven te gebruiken van het VPN protocol is mij nogal wat waard. wat een drama is dat !

Wat ik alleen niet begrijp is dat Mxstream die alcatelkastjes niet direct zo aanlevert. dit zou volgens mij een hoop mensen een heleboel geouwehoer schelen.

een vriend van me krijgt binnenkort ook adsl, en hij heeft thuis een behoorlijk netwerk liggen. Voor hem is dit volgens mij DE oplossing !

thnks.

Peter.

 
Eén ding wil ik nog wel even toevoegen en dat is dat zowel KPN en Alcatel hebben gezegd, dat de garantie vervalt als er iets gebeurd bij het tweaken van het modem. Dus lees eerst de handleiding goed en doe het dan stap voor stap volgens de handleiding. Ik zelf heb de handleiding eerst geprint.

Als je het precies zo doet is het een fluitje van een cent.

 
@drz

Mijn probs zijn ondertussen de deur uit , ik zat met een slechte verbinding in een van de RJ45's en dan moest ik een tang lenen op het werk m die dingen terug vast te zetten (waarschijnlijk is de oorzaak de stofdoek van de vrouw geweest)

maar toch een kleine toelichting nog ;kabelaansluiting met 2PC's en een netwerkje met sygate homenetwork erop

en als firewall zonealarm

het draait prima

wel staat de eerste PC als server en moet die aanstaan om met de andere te kunnen surfen

 
Het zijn altijd weer die vrouwen die onze hobby dwars zitten en zo om aandacht vragen :biggrin:

Dat soort sabotage praktijken die zogenaamt tijdens het huishouden plaatsvinden zijn hier ook bekent.

Luca, waarom bouw je van een simpele 486 pc geen router?

Zo'n FreesCo router werkt vele male sneller en het werkt ook nog als firewall wat je huidige pc ook weer ontlast.

Je hebt alleen een uitgeklede sx of dx nodig met 8 mb geheugen en een enkele floppie drive.

Geen hd of cdrom vereist maar alleen 2 netwerk kaartjes en een hubje of een switch heb je nodig meer niet.

De router werkt zonder toetsenbord of monitor en kun je als het ware gewoon wegbouwen in je meterkast naast je kabel of adsl modem en hoeft nooit te worden uitgezet.

En bovendien kun je net zoveel pc's aansluiten als dat je poorten op je Hub of switch hebt.

 
De tweak is erg eenvoudig weer ongedaan te maken .

Ik had mijn modem ook getweaked maar het bleek dat de NAT niet echt werkte zoals ik het wilde ,het routeren van poort 21 gaf al problemen die kwam gewoonweg niet bij het juiste ipadres terecht.

Ik heb mijn modem dus weer in de originele toestand terug gezet en een echte router erachter gezet.

Configureer een PPTP in je router en de router zorgt net als een getweaked modem voor de verbinding.

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan