Denk een goeie vraag

S

smurf

Jongens ik heb een vriend wonen op een 700 meter afstand. Hij is aangesloten op de kabel. Ik heb een prijsopgaaf gehad van de kabel eplo..voor aansluiting. Dat zou me 42.000,-- gaan kosten excl. de btw. Uhhhhhhhh dat vond ik dus niet echt wat vandaar dus mijn vraag.

Ik heb een tijd terug op een BBQ (hehehehehe)met mensen gesproken die me vertelden dat je dat met een straal verbinding zou kunnen oplossen. de afstand is ook maar 600 meter hemelsbreed.

De vraag is nu hoe maak je zoiets en hoe breng je dat tot stand,

ik heb geprobeerd er meer over aan de weet te komen maar ja weinig of geen resutaat.

Uhhhhhhhhhhh heeft iemand ervaringen op dit gebied en weet iemand hoe dat werkt? Gaarne reacties hier of via de mail.

 
Wil je een internetverbinding opzetten of wil je gewoon het

kabelsignaal doorzenden?

 
Nou Smurf, de opzet is heel erg simpel.

Men neme een video die op het kabelnet van je buurman is aangesloten.

Dit videosignaal zend je via een zender op 10 GHz (dat is het makkelijkst) richting jouw huis waarna jij het signaal oppikt met een oude analoge satelliet tuner en een al dan wel of niet omgebouwde LNB voor 10GHz weer oppikt.

Als je het ook nog leuk wilt doen dan zet je bij jezelf ook zo'n zendertje neer waarmee je met een speciaal schakelingetje het signaal van de afstandbediening weer richting je buurman zend om de videorecorder te bedienen zodat je ook nog naar een ander station kunt zappen.

Wil je het echt leuk maken dan kun je met een camera'tje elkaar ook nog zien en via een microfoon nog een leuk gesprek beginnen mocht je daar behoefte aan hebben.

Er zijn nog andere metodes mar dat vergt ontzettend veel bandbreedte waar je misschien in problemen mee kunt komen!

Je kan het uitgangssignaal van de videorecorder ook nog opversterken en met een zogenoemde "pornohark" (zo noemen de westfriezen een tv Fuba) het signaal uitzenden en weer ontvangen.

Maar met alle gevolgen van dien omdat je misschien de video van een andere buurman wegkachelt!

(hehehe)

 
He Smurf, waarom regel je geen ontmoetingsdag voor medegebruikers??

Tijdens deze dag ga je een wedstrijd organiseren in het graven van sleuven.

Als hoofdprijs geef je weg, een uurtje met de buurvrouw van Boets. Als troostprijs stel ik wel een flesje van mijn speciale brouwsel beschikbaar. (trouwens ook voor de buurvrouw van Boets, vooraf innemen) Geen frambozen want de tuin van de buurman is leeg!!

Ondertussen geef je DRZ tien centen zodat hij met behulp van twee Nederlandse vrijwilligers er een prachtige Coaxkabel van kan trekken.

Nu heb je alleen nog een T-stukje nodig die je bij de buurman plaatst. Deze kun je kopen bij de H*ma een bedrijf wat gespecialiseerd is dingen die een normale schotelgebruiker niet nodig heeft.

Ik denk dat dit alles,wat betreft kosten, in geen verhouding staat met de installatie kosten van de kabelboer of de kosten van een straalverbinding.

Ik hoop dat je het een en ander in overweging wil nemen en hoor wel van je als je een beroep doet op mijn stookkunsten.

groeten,

Zeeman.

 
Hi,

Hahaha dit is er weer één hoor, smurf stelt weer eens een vraag, weet dat het serieus bedoeld is, zou hem graag verder helpen maar ik weet hier ook geen oplossing voor. Ben stiekum toch een gelukkig mens als ik dit zo eens lees, heb kabel, schotel , leuke frambozentuin weliswaar van de buum (is inmiddels leeg) en een buuv die bekend is op alle satboarden hahaha, maar jongens een T stukje plaatsen bij de buum slaat alles. Weet niet op welk kanaal zulke dingen uitgezonden worden en om hoe laat, dacht dat ik alle kanalen open had staan en inmiddels alles wel gezien had, zo zie je maar weer lees elke dag het funboard en je blijft up to date.

Boets

 
Hi Smurf,

Nu even serieus weet bij jou de situatie niet, weet ook niet over hoeveel meter eigen grond de kabel getrokken moet worden, heb dit jaar zelf een huis in het buitengebied gebouwd, heb het kabelgebeuren gelijk mee laten nemen met de rest van de nutsvoorzieningen en moest hiervoor 2000 gulden betalen. (volgens mij de normale prijs aansluiting buitengebied). Maar er zijn inderdaad andere gevallen ,weet ook niet of de weg naar jou huis eigen grond is of openbare weg, ook al denk je dat het eigen grond is kan het toch openbare weg zijn, ga maar naar de gemeente en vraag maar eens naar de wegenlegger, is bij veel mensen niet bekend, mocht daaruit blijken dat je pad of weg toch openbaar is krijg je al een heel ander verhaal . Wil je meer info hier over doe maar een pmmtje.

Boets

 
Ja ik heb de straal verbinding nodig voor het internet dat wel en de straal is ongeveer de genoemde afstand maar de kabel is langer En echt jongens het moet kunnen volgens de geleerden

Voor de tv hoef ik de kabel niet te hebben daar heb ik een ontvanger voor...........

 
Nu ff serieus: Ik wil er inderdaad een internet verbinding mee opzetten. En dan willen ik een server zetten bij die mensen die altijd online is. Via die server moet hij en ik dan kunnen internetten. Het is een afstand die naar mijn zeggen en zienswijze gemakkelijk moet te zijn overbruggen. De vraag is dus eigenlijk hoe en op welke wijze maak je zoiets. De buurman is uiteraard op de hoogte en we willen dan in principe als het werkt dit met een man of 3 doen.

ben echt benieuwd naar de reacties

 
Tja dom eigenlijk van mij, ik dacht dat het om het kabelsignaal ging maar dat heb je natuurlijk met een schotel niet nodig :)

Je zou een draadloze lan-adapter kunnen modificeren door er een antenne aan te hangen en een klein versterkertje achter te plaatsen.

Je zou ook een soort van repeater kunnen bouwen die het signaal van de lan-adapter opvangt, versterkt en wegzend via een andere zender.

Dit moet uiteraard ook bij de buurman gebeuren.

Er zijn wel kitjes te koop die een lan-verbinding van een kilometer kunnen halen maar die zijn ontzettend duur.

Een andere oplossing weet ik niet behalve dan om een lan-adapter te modificeren.....

 
Ik moet direct denken aan het BlueCap LNB artikel bij het eendje.

Daarmee kan een straalverbinding zonder problemen opgezet worden, zowel audio als video. En dit voor zeeer weinig geld.

Nu nog een manier om ethernet over die 10Ghz verbinding te doen lopen en je bent er.

CU

Red

 
Al met al heb ik toch wel door dat dit weer niet mee zal vallen.

brrrrr

heb ik weer. Ik wordt die tel: rekeningen van rond de 800 toch wel zat langzamer hand maar ja alternatieven heb ik niet

 
Informeer maar es bij wanadoo naar hun hometime product.

1 euro per dag zolang je maar in de daluren belt.

Dat scheelt.

Limiet is wel 2 gigabyte verkeer per maand, en je wordt om de 2 uur verbroken.

Maar als het niets meer kost om dan gelijk weer in te bellen: who cares?

 
klopt 1 euro per dag.

Het probleem daar is weer dat het niet met isdn gaat nl. daar heb ik al naar gevraagd en als je bedenkt dat ik al erg traag ben met de isdn lijkt me dat een uiterste optie

 
Tja ,anders had je nog een utp kunnen trekken maar die mag weer niet langer zijn dan 95 mtr.

Glasvezel is te duur denk ik , anders was dat een optie geweest.

 
Ik ben op dit moment bezig een verbinding te maken met een wifi draadloos lan. Met de antennes erbij zou dat tot 15 km moeten kunnen (en meer). voorwaarde is wel dat je de andere kant moet kunnen zien.

De antennes kun je ZEER eenvoudig zelf maken. alleen de aansluitingen op de wifi kaartjes zijn waardeloos. je kunt alleen speciale pluggen erop zetten die weer niet te krijgen zijn... grrr...

dan maar een pigtail bestellen. dat is een verloop kabeltje...

kosten: 23 dollar voor de lucent/avaya/orinoco kaartjes.

Dan nog een 25 piek erbij voor een antenne en gaan met die banaan.

In amerika hebben ze hele wijken voorzien van draadloos lan for free!

JCsat

 
Als het niet echt ver is, dan kun je de antennes zelfs door de muren heen laten stralen...

Pigtails zijn inderdaad strontduur! :sad:

 
De afstand voor wifi is standaard niet zo gek groot. Als je met een basisstation (bijvoorbeeld de rg1000 van orinoco/lucent/afays zoals ik) werkt dan kun je ervoor zorgen dat het basis station op een gunstige plek staat qua antenne. In dat geval kan ik ons hele blok bedienen van draadloos internet...

maar na een meter of 50 is het toch echt op. dan moet je echt gaan werken met antennes.

De helical antenne is uitermate geschikt hiervoor. Kijk maar eens op http://users.bigpond.net.au/jhecker/heliaction.html waar je wat foto's ziet van dat ding. Erg klein, goedkoop en uitermate veel db's versterking! Bovendien erg belangrijk dat je met zo een richtingsgevoelige antenne weinig last hebt van andere apparatuur die in het 2.4 gigahertz gebied zit zoals de magnetrons (jazeker) en de video kastjes voor draadloos video en zo... u kent ze wel...

JCsat

 
Dan kun je denk ik beter een Yagi bouwen ivm de polarisatie.

Leuk hoor zo'n Helical, maar wat nou als je een rechtsdraaiend signaal wilt ontvangen met een linksdraaiende antenne?

Goed opletten dus, met een Yagi is de polarisatie wat duidelijker.

 
We praten hier over een oplossing point to point in eigen beheer dus lijkt me logisch dat je 2 dezelfde antennes maakt... Geen probleem dus met wat als wat dat heb je zelf in de hand.

Als je overigens een basis hebt met vertikaal gepolariseerd en je richt daar op met een heli dan verlies je maar een paar db's. valt dus wel mee.

Die truuk wil ik hier uithalen. Mijn basis station een leuke vertikaal gepolariseerde 12 db en dan de heli's bij de rest. Dat scheelt 3 db dus valt wel mee.

Ik ga dat als het meezit februari testen. eerst moeten die pigtails binnenkomen!

 
Hallo Smurf

Wat jij vraagt kan wel want ik heb een vriend die woont in nw friesland en daar komt ook geen kabelaansluiting,

Dus heeft hij dat zelf opgelost met 2 speciale antennes en nog wat , en het is echt waar want ik heb dat spul zelf met hem opgehaald uit Duitsland en het werkt 100% hij overbrugd een afstand van ongeveer 8 a 9 km en hij heeft er 2 computers aanhangen die continu online zijn.

En het vermogen is 100 miliwatt.

Dus wat jij vraagt is wel mogelijk.

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan