Waarschuwing Yarner VIRUS !!!!

Status
Niet open voor verdere reacties.

NvBgm

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
22 aug 2010
Berichten
773
Waarderingsscore
0
Punten
0
Leeftijd
68
Yarner worm zwerft over het net

De recent opgedoken Yarner worm is de eerste mass-mailing worm met een eigen SMTP routine. Hoewel anti-virus bedrijven Yarner als een groot risico zien (de worm probeert ondermeer na infectie alle data van de harde schijf te verwijderen), is de worm nog niet wijd verspreid. Yarner wordt meegestuurd met een emailbericht dat zich voordoet als een anti-virus nieuwsbrief. De tekst is in het Duits en het meegezonden bestand met het virus heeft als naam "Yawsetup.exe". De worm hernoemt het bestand notepad.exe in notedpad.exe, kopieert zichzelf hierna als notepad.exe, en verandert het register zodat na iedere opstart het virus geactiveerd wordt. Voor alle bekende anti-virus programma's zijn al updates beschikbaar om de Yarner worm tegen te houden.

 
Bedankt voor de waarschuwing, maar ik kan hiermee alleen maar weer verwijzen naar onze sticky thread dat iedereen gewoon moet zorgen een goede en up to date virusscanner moet gebruiken om problemen te voorkomen.

Regelmatig komen er nieuwe ernstige en minder ernstige virussen en trojans uit, het zou wat veel worden om steeds vermeldingen daarvan te moeten maken.

Vandaar dat we het houden bij onze waarschuwing om een goede up to date virusscanner te gebruiken.

Dan kun je nog wel geinfecteerd worden als een virus zo nieuw is dat er nog geen update voor is, maar in dat geval is zo'n virus ook nog niet bekend dus heb je het toch plakken, een waarschuwing is dan toch al te laat.

Anyway, laat dit toch nog een waarschuwing zijn voor iedereen, aangezien je hier weer een mooi voorbeeld kunt zien van wat voor linke dingen zo'n virussen kunnen uitspoken.

Hij zal je format.com maar eens renamen naar winword.exe of zo.. pffff.... moet er niet aan denken.:)

 
Status
Niet open voor verdere reacties.



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan