YAM FM vanaf 1 April op de Astra

S

SuperJoop

YAM – even voorstellen

YAM is een jonge mediagroep, die zich richt op jongeren van 13 tot 20 jaar. Radio (YAM FM) vormt de kern van de groep. De afdelingen YAM Internet en YAM Events spelen een ondersteunende, promotionele rol. Met name radio en internet vormen een ijzersterke combinatie voor vermaak, informatie en communicatie.

YAM biedt vermaak volledig gericht op tieners. Veel activiteit, veel interactiviteit (ook sms), gefocust op en in lijn met het levensritme van tieners.

Maar er is meer. YAM Media Groep heeft aandacht voor onderwerpen die jongeren belangrijk vinden. YAM biedt een plek waar jongeren zich thuis voelen, vrienden treffen en kunnen uitpuffen als ze het zwaar hebben. YAM wil, als jongeren dat zelf willen, er ook voor ze zijn als het moeilijk is: even een ondersteunend mailtje, een opbeurende opmerking in de chat of een gesprekje tijdens een event. Als het nodig is, legt YAM contact met professionele hulpverleners.

YAM (spreek uit: dzjem) betekent: You And Me.

Trefwoorden: jong, fun, serieus, je maatje.

YAM doet dit voorjaar mee aan de vergelijkende toets voor het verkrijgen van een radiofrequentie.

YAM houdt tot die tijd een low profile, maar merkt dat veel jongeren YAM al kennen. De site – waar ook de radio-uitzendingen te beluisteren zijn - bijvoorbeeld trekt per week al bijna tienduizend bezoekers.

YAM is uniek. De radiozender en de website (http://www.yam.nl) onderscheiden zich door hun focus. Waar andere media voor jongeren zich op 20- tot 34-jarigen richten en tieners nog mooi meegenomen zijn als ze luisteren, kiest YAM doelbewust voor 13- tot 20-jarigen. YAM spreekt hun taal, weet wat hen bezighoudt, stemt muziek en informatie preciezer op deze jongeren af dan wie ook. Niet in de laatste plaats doordat dj’s en veel andere medewerkers ook jong zijn.

YAM Media Groep ziet tieners niet primair als een marketingdoelgroep die ongelimiteerd moet worden geprikkeld. Waar menig dj op de radio de grenzen van het fatsoen opzoekt of overschrijdt, wil YAM verantwoordelijkheid voor jongeren tonen. YAM vindt het niet normaal om over de schreef te gaan, en is echt in jongeren geïnteresseerd. We hebben een verantwoordelijkheid naar hen toe. YAM maakt geen plezier ten koste van anderen, toont respect zonder dat vingertje te willen opsteken. Johan Blom (initiatiefnemer): ,,Je kan ook heel goed pret hebben zonder dat je iemand voor schut zet. Een positieve sfeer is veel gezonder.

YAM FM

--------------------------------------------------------------------------------

Het radiostation YAM FM is sinds december 2002 24 uur per dag te beluisteren. Via internet en via de kabel, om te beginnen in Gouda.

Het accent in de programmering ligt op muziek, gesprekjes en informatieve items zijn kort en snel. De drie dj’s zijn actief van 07-09 uur, van 15-18 en van 18-21 uur. De rest is nonstop geautomatiseerd.

Zodra de landelijke FM-frequentie is verworven, worden alle uren gevuld met dj’s. De uitzendingen in de ochtend, middag en avond zijn live.

In z’n algemeenheid wijkt de muziekkeuze nogal af van die op andere jongerenzenders. YAM draait een stuk ‘jonger’.

Het ritme van de scholier bepaalt de toon en aard van de programma’s. ’s Ochtends en ’s middags na schooltijd is het vooral gezellig en druk. In de avond wordt het serieuzer.

Muziek en sfeer bij YAM FM onderscheiden het station van andere ‘jongerenzenders’. Het station heeft drie jonge dj’s in dienst, die prima in staat zijn een sfeer te creëren waarin 13- tot 20-jarigen zich op hun gemak en welkom voelen.

--------------------

Satellite (*1)

Astra 1G

Position

19.2 East

Transponder (*1)

105

Polarization

Horizontal

Symbol rate

22.0 Ms/s

FEC

5/6

Audio bitrate radio service

192 kBit/s

RDS

Not supported

Channel name

YAM

Free to air

 
Tenminste als alle partijen op tijd de dingen voor elkaar hebben.

Dus misschien iets later maar ze komen eraan

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan