beam

T

tendoryu

ik had eigenlijk een vraagje als een sateliet zoals sesat en w4 op 36east

de beam op russia hebben staan zoals de ntv kanalen kunnen deze kanalen dan niet meer te ontvangen zijn d.m.v bepaalde ontvangers ofzo

tendoryu

 
Als je buiten de beam zit, heb je steeds grotere schotels nodig om het signaal te ontvangen. Zit je in de beam, dan volstaat een klein pannetje. Het heeft niks met bepaalde ontvangers te maken, alleen met de signaal sterkte. In de Satellite stond eens een verhaal over een braziliaan die met een 8 (!) mtr grote schotel de astra ontving in Brazilie. Terwijl de beam van de astra alleen maar op europa gericht is.

Grtz Bullet

 
Och, er zijn zat zijlobjes die van zo'n satelliet afgestraald worden.

Als je schotel maar genoeg versterkt kun je leuk meekijken buiten de hoofdbeam!!

En vergeet de reflecties niet die de zendschotels onderling veroorzaken!

 
De Ruslandbeam van 36oost kan je in Nederland rustig vergeten.

We zitten hier veel te ver weg van de randen van die beam om er nog iets van mee te kunnen pikken. Ik ken mensen die het met redelijk dikke schotels hebben geprobeerd, maar het resultaat was niet echt goed. In Nederland moet je aan 3.6 meter en groter gaan denken om soms beeld te kunnen hebben. En dat terwijl men in Rusland (Moskou) met een 60cm. bordje prima kan kijken. Ook in de Ukraine en Belarussia (Witrusland) is er nog prima te kijken, maar in midden Duitsland heb je al een hele beste schotel nodig.

Je zal het moeten doen met de NTV kanalen op Hotbird en de vrije kanalen die er op de diverse andere hier te ontvangen sat's zitten helaas.

Dosvidania,

Peter.

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan