Publieke omroepen azen op Canal Digitaal

S

SuperJoop

HILVERSUM - De publieke omroepen willen Canal Digitaal kopen, onderdeel van de Franse betaaltelevisiezender Canal+. Zij willen dat doen samen met commerciële televisiestations als SBS en de Holland Media Groep en de radiozenders, waaronder de Wereldomroep. Met een gezamenlijk consortium kunnen de transmissiekosten via de satelliet voor alle deelnemers omlaag.

Dat heeft Joop Daalmeijer, netcoördinator bij Nederland 2, namens Publieke Omroep donderdag gezegd. Bovendien zijn de televisie- en radiostations niet langer afhankelijk van anderen, als het consortium erin slaagt Canal Digitaal te kopen van de huidige eigenaar, het Franse amusementsconcern Vivendi Universal. "Dan kunnen we de toekomst zelf bepalen".

De televisiekijker die de signalen van de satelliet ontvangt, krijgt meer zekerheid. "Voor de commerciële omroepen geldt dat sterker omdat zij geen landzenders hebben. Hun signalen zijn uitsluitend via de satelliet te ontvangen." Verder noemt Daalmeijer de hogere kwaliteit van digitale signalen.

Daalmeijer laat momenteel onderzoeken wat de voordelen zijn om Canal Digitaal zelf te exploiteren. "We hebben met Canal Digitaal nu een contract voor de verspreiding van de signalen van Nederland 1, 2 en 3. Dat loopt over tweeëneenhalf jaar af."

De transmissiekosten zouden alle partijen die in het consortium meedoen, naar rato van het gebruik verdelen. Dat moet zonder winstoogmerk gebeuren. Voorop staat dat het gebruikersplatform voor iedere partij profijtelijk moet zijn, stelt Daalmeijer. De kostenreductie voor de publieke omroepen schat hij op 10 tot 20 procent.

Publieke Omroep, die diverse partijen heeft gepolst, gaat de komende weken een ondernemingsplan in elkaar zetten. Daarmee gaat Publieke Omroep opnieuw de afzonderlijke partijen langs.

nu.nl

 
Dat klinkt mij op het eerste gezicht als muziek in de oren.

De omroepen (commercieel en non-commercieel) die de handen ineen slaan om hun uitzendingen per satelliet op deze manier veilig te stellen.

Zonder dat commerciele bedrijven als UPC of Murdock zeggenschap krijgen over wat we wel en niet over de satelliet te zien krijgen.

 
Inderdaad. Als UPC dat zaakje overneemt dan raken we vand e regen in de drup. (waar haalt UPC trouwens het geld vandaan hehehehehe)

 
Las ergens, dat de HMG momenteel geen beslissing kan nemen van wege het feit dat ze nog geen nieuwe voorzitter van de raad van bestuur of zo hebben en derhalve het hele plan op losse schroeven is komen te staan. Blijkbaar is het door de andere partners zonder de HMG niet te verwezenlijken.

 
Leuk!!!! Als seca2 publiek word "geopend" heeft UPC geen geld voor een kaartwissel!

:)

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan